У сезон гарбузів варто зробити домашню заготівлю на зиму.
Спробуйте приготувати консервований гарбуз в яблучному соку.
Розкажемо про рецепт апетитної гарбуза з додаванням прянощів.
Така домашня заготівля з стиглої помаранчевої м'якоті гарбуза в заливці з ароматного яблучного соку з пряним імбиром або кардамоном, виходить запашна і вітамінна. А готується гарбуз в соку з яблук дуже просто.
Інгредієнти
Гарбуз середнього розміру - 1 шт
цукор 200 гр.
Яблучний сік - 1 л
Імбир - за смаком
Кардамон - за смаком.
Як приготувати
Очищений гарбуз від шкірки та насіння поріжте на величенькі кубики.
Покладіть у ємність і залийте гарячим соком з яблук, в якому попередньо розмішайте цукор та прянощі. Можна додати імбир або кардамон, або будь-які прянощі, які Ви більше любите.
Очікуємо поки заготівля не охолоне повністю.
Потім сік і гарбуз кип'ятимо вже 20 хвилин до готовності гарбуза.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за 15 хв: як приготувати солодкі та солоні оладки з гарбуза
Гарбузову м'якоть викладіть у банки у півлітрові банки. Сік ще раз закип'ятіть і якнайшвидше залийте ним гарбуз у банках і закатайте ключем.
Взимку такий консервований гарбуз можна додавати до готових каш - рисових або гречаних. Сік можна випити або приготувати з нього желе, або кисіль попередньо процідивши.
Восени у свій раціон варто ввести гарбуз. Він багатий на клітковину, може задовільнити її щоденну норму. А вона корисна для виведення холестерину з організму і для балансу цукру в крові та довшого збереження відчуття ситості.
Завдяки високому вмісту в гарбузі вітамінів А і С він також допомагає зміцнити імунну систему. Калій, вітамін С, клітковина та високий вміст антиоксидантів у гарбузі захищають серце.
Коментарі