Навій найдосвідченіші кулінари можуть пересолювати страви.
Шеф-кухар Вольфганг Пак розповів, як врятувати занадто солоний суп та повернути йому приємний смак та не викинути, пише Parade.
Для цього вам знадобиться картопля. Потрібно почистити її від шкірки, помити та кинути в каструлю. Залиште овоч варитися в супі приблизно на 15-20 хвилин. Під час приготування картопля має поглинути частину надлишку солі з супу.
Така дія картоплі на сіль полягає у крохмалі. Коли цей овоч вариться у рідині, то він діє як губка, вбираючи частину солі.
"Цей процес може допомогти збалансувати смаки, роблячи суп більш схожим на смак, як і було задумано, а не на смак океанічної води. Хоча картопля не поглине всю надлишкову сіль, вона може допомогти зменшити солоність до більш прийнятного рівня", - пояснили у виданні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна вдруге розігрівати суп
Як ще можна виправити пересолений суп
Якщо картопля не допоможе, то можна додати більше бульйону з низьким вмістом натрію, води або вершків, які можуть допомогти перекрити солоний смак.
Кислота, до прикладу, оцет, лимонний або лаймовий сік, також можуть допомогти забрати зайву сіль із супу.
Алюмінієвий посуд є популярним вибором на кухні через свою легкість і теплопровідність. Проте не всі продукти можна в ньому готувати.
Кислі та солоні страви можуть взаємодіяти з алюмінієм, що призводить до потрапляння металу в їжу та зміни її смаку. Крім того, це може негативно вплинути на ваше здоров'я.
Коментарі