Алюмінієвий посуд є популярним вибором на кухні через свою легкість і теплопровідність. Проте не всі продукти можна в ньому готувати. Кислі та солоні страви можуть взаємодіяти з алюмінієм, що призводить до потрапляння металу в їжу та зміни її смаку. Крім того, це може негативно вплинути на ваше здоров'я.
Як алюмінієвий посуд може нашкодити
Легкість, міцність та хороша теплопровідність алюмінію роблять його привабливим для багатьох кулінарів. Такий посуд ще й доволі дешевий. Однак, не все так просто.
При взаємодії з кислотами, що містяться в багатьох продуктах, алюміній починає окислюватися і виділяти шкідливі сполуки. Ці сполуки можуть потрапляти в їжу і накопичуватися в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У якому посуді категорично не можна готувати варення
Які продукти не можна готувати в алюмінієвому посуді
Кислі продукти, такі як борщ, томатний суп, квашена капуста, маринади, фрукти, ягоди.
Продукти, багаті на органічні кислоти, як щавель та шпинат.
Молочні продукти.
Дитяче харчування.
Можна використовувати алюмінієвий посуд з антипригарним покриттям, що запобігає прямому контакту продуктів з алюмінієм. Це буде найкращим рішенням.
Щоб взимку відчути смак літа, приготуйте полуничне варення, яке можна використати на оладки, млинці чи десерти. Спробуйте приготувати варення за пришвидшеним методом - на сковороді.
Використовуйте антипригарну сковороду, щоб ягоди не пригорали, а перемішувати їх було простіше. Перед початком готування переконайтеся, що ваша сковорода чиста та суха.
Коментарі