Котлети з картоплі та гречки - це чудовий вибір для тих, хто шукає смачну, поживну та водночас пісну або вегетаріанську страву. Вони прості у приготуванні та для них потрібні доступні інгредієнти.
Ці котлети ідеально підходять як для святкового столу під час Різдвяного посту, так і для щоденного меню.
Як готувати вегетаріанські котлети до посту, розповідає на YouTube-канал фудблогер Міль Алекс.
Котлети з гречки та картоплі
Інгредієнти
картопля - 400 г
гречка - 200 г
морква - 140 г
цибуля - 140 г
борошно (або панірувальні сухарі) - 3-5 ст. л.
олія - 30-40 г
сіль - дрібка
перець - до смаку
копчена паприка - до смаку
сушений часник - до смаку
хмелі-сунелі - до смаку
Як приготувати
Котлети ліпляться з готової гречки та відвареної картоплі. Тому спочатку картоплю потрібно промити та відварити в мундирі.
Гречку промийте, перекладіть в невелику каструлю, залийте водою та варіть до готовності. Тим часом підготуйте решту інгредієнтів.
Цибулю потрібно почистити та нарізати на невеликі кубики, а моркву - очистити від шкірки та натерти на великій тертці. Щоб смак котлет був більш насиченим, овочі потрібно попередньо присмажити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяні пампухи без молока і яєць: рецепт фудблогерки, що підкорить кожного
Спершу в олії обсмажте цибулю до розм'якшення, протягом приблизно 5 хвилин. Потім всипте моркву і смажити інгредієнти що протягом 5-7 хвилин, перемішуючи.
Відварену картоплю очистьте і натріть на великій терці. Додайте до картоплі відварену гречку, зливши з каші воду, та овочеву засмажку. За бажанням, до картопляної маси можна додати сіль, перець та спеції. Ретельно перемішайте масу і сформуйте невеликі котлети.
Для того, щоб котлети краще тримали форму, обваляйте їх в борошні або панірувальних сухарях. Після цього потрібно обсмажити котлети на середньому вогні, по 3 хвилини з кожного боку.
Якщо для смаження використовувалась олія, перед подачею спершу викладіть котлети на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Різдвяний піст один з найтриваліших та найважливіших постів у вірян. Це особливий період, в якому українці готуються до Різдва Христового. Кулінар Євген Клопотенко пропонує три корисні пісні страви, які вам сподобаються.
Коментарі