Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками простим рецептом смачних дріжджових млинців.
В Instagram Євген зауважив, що дріжджі змінюють структуру млинців і перетворюють їх на якусь перину, на якій вашій нервовій системі дуже треба зараз полежати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати ягоди, щоб вони не псувалися – порада від експерта
Для приготування таких млинців потрібно мати живі дріжджі. Також важливо, щоб інгредієнти були не з холодильника, а кімнатної температури.
"У 300 мл теплого молока (трохи треба підігріти) з одного боку насипте 1 ст. л. цукру та дрібку солі, а з іншого - 15 г живих дріжджів. Перемішайте та залиште на 10 хв. у теплому місці (тут проблем не буде, бо зараз літо і кожне місце – тепле). Коли побачите на поверхні молока маленькі бульбашки повітря, то це означає, що дріжджі ожили та можна рухатися далі", – пише Колопотенко.
За його рецептом, далі потрібно додати яйце, 150 г борошна і добре перемішати.
"Так, щоб до однорідності. Наливаєте столову ложку олії, знов перемішуєте, накриваєте миску чимось та лишаєте тісто на 40 хв. Потім обережно перемішуєте те все ополоником та смажите млинці", – підкреслив Клопотенко.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Велч розповів, як зробити черствий хліб знову свіжим та м'яким.
Його ресторан у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує за можливості не позбуватися харчових відходів, а повертати їх до життя.
Коментарі