Ексклюзиви
неділя, 03 вересня 2023 21:55

Як правильно користуватись духовкою: п'ять порад

Як правильно користуватись духовкою: п'ять порад
Щоб страви виходили смачними, духовкою потрібно правильно користуватися. Фото: rbc.ua

Ідеально запечені страви, а також домашні пироги, торти чи круасани можуть вийти тільки тоді, коли духовка у гарному стані.

Для цього нею потрібно користуватися так, щоб не допускати поширених помилок. Про кілька правил користування духовкою, яких завжди варто дотримуватись, пише FoodOboz.

Правильно розташуйте решітку

Решітка в духовці не дарма мобільна. Тобто ставити її можна на різні рівні. Від цього залежить вигляд та смак страви. Найрівномірніше температура поширюється, коли решітка розташована на середньому рівні. Якщо поставити її занадто високо, страва дуже запечеться зверху, а всередині буде сирою. Якщо занадто низько – страва почне горіти.

Не забувайте про "конвекцію"

У всіх сучасних духовках є функція "конвекція". Але часто про неї забувають. А дарма. Адже ця функція рівномірно розподілить температуру і зробить випічку хрусткою. Використовуючи цю функцію, можна процес приготування страв проводити на низькому температурному режимі при скороченому часі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збережуть форму та смак: Клопотенко поділився рецептом ідеальних сирників

Звертайте увагу на колір посуди

Від кольору посуди залежить тривалість приготування випічки. Темний посуд у духовці швидше нагрівається. Потім довго зберігає тепло. Якщо хочете, щоб вийшла хрустка скоринка, використовуйте форму з чавуну. Для десертів, які мають ніжну текстуру, підходять прозорі форми та світлі.

Змінюйте прокладку для дверей

Вразливим місцем в духовці є прокладка для ущільнення дверей. Це суттєво впливає на якість страв, адже задана температура знижується. До того ж, внутрішня стінка покривається вологою. Тому важливо вчасно замінювати прокладку.

Не користуйтесь фольгою

Часто, щоб боротися із залишками їжі та брудом на дно духовки застеляють фольгу. Це груба помилка. Фольга має властивість створювати відображення. Воно не тільки блокує тепло, але і перекриває потік повітря. У результаті їжа готується не рівномірно. Фольга також може плавитися на гарячій поверхні. Це призведе до швидкого зношування техніки. А якщо фольга перекриє потік повітря, то можна навіть отруїтися чадним газом.

Багатьом подобається, коли до чаю можна взяти м'яку і апетитну булочку, яку тільки дістали з духовки. При цьому солодкий аромат, який розноситься по всьому будинку, робить атмосферу більш затишною та спокійною.

Треба знати не тільки рецепт смачного тіста, але й те, чим змащувати випічку перед тим, як відправляти в духовку, а інакше золотистої та гарної скоринки не вийде.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно користуватись духовкою: п'ять порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути