
Антипригарні сковорідки дуже зручні завдяки можливості готувати з мінімальною кількістю олії.
Але й їхнє покриття часто псується. Здебільшого через неправильне використання. Про те, що згубно діє на антипригарні сковорідки та як уникнути псування, пише Gazeta.ua.
Насамперед варто пам'ятати, що для сковорідок з антипригарним покриттям не можна використовувати гострі або металеві інструменти. Не варто користуватися металевими лопатками, виделками або ножами. Вони можуть пошкодити покриття і привести до втрати його властивостей.
До руйнування покриття може також призвести перегрів антипригарної сковороди. Через це також виділяються токсичні випари. Тому рекомендують використовувати середній і низький рівень нагріву при готуванні на такій сковороді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трюк з лимоном, який очистить духовку до блиску
Зменшити ефективність антипригарного покриття можуть постійні механічні дії. Наприклад, часте тертя або миття в посудомийній машині.
Варто також пам'ятати, що є низка продуктів, які категорично не можна смажити на антипригарній сковорідці. Це, зокрема, птиця з кістками. Смаження курячих ніжок або крил, може пошкодити покриття гострими кістками.
Ковбасу та сосиски теж не варто смажити на таких сковорідках. Адже жир, який при цьому виділяється, може бути агресивним до антипригарного покриття, що призведе до його пошкодження.
Не можна також надмірно використовувати олію. Це може призвести до перегріву й пошкодження антипригарного покриття.
Ідеально запечені страви, а також домашні пироги, торти чи круасани можуть вийти тільки тоді, коли духовка у гарному стані.
Для цього нею потрібно користуватися так, щоб не допускати поширених помилок.
Коментарі