Подрібнити цибулю і не розплакатися може далеко не кожен кухар. Це вміння є одним з найважливіших на кухні, тому що цибуля активно використовується при приготуванні багатьох страв.
Gazeta.ua називає одну перевірену хитрість, яка допоможе стримати сльози. Навіть не відчуєте печіння в очах.
Холод
Будь-який вплив низької температури позбавляє цибулю її "надздібностей". Може покласти її в холодильник на чверть часу.
Почистіть цибулю і киньте у крижану воду на 10-15 хвилин. Коли нарізатимете цибулю постійно змочуйте водою ще й ніж.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не трісне шкірка і матиме особливий смак: як правильно варити картоплю "в мундирі"
Якщо холодної води немає, є звичайна кімнатної температури, додайте до неї кубики льоду.
Цибуля викликає сльози через те, що містить лакриматор – речовину, яка подразнює слизову. І коли ніж врізається в цибулину, очі виділяють сльози, щоб захиститися від парів лакриматора і розчинити їх до того, як вони вплинуть.
Може допомогти пара киплячої води. Пара здатна розсіювати сльозоточиві речовини. Також можна нарізати цибулю на великі шматки, опустити їх у киплячу воду на кілька хвилин і вже потім спокійно нарізати. Можете набрати води в рота. Ця маніпуляції також перешкоджає сльозам. Тримайте воду в роті до завершення нарізання цибулі.
Коментарі