Символ 2017 року за східним календарем - Вогняний Півень. Саме тому при сервіруванні новорічного столу потрібно використовувати червоний колір. Скатертина, серветки, новорічний декор, ялинкові прикраси - усе це має бути усіх відтінків червоного. Півень - домашня сільська птиця, тому у виборі декору має бути простота та стриманість. Найкраще обрати дерев'яні новорічні прикраси та з природних матеріалів.
У стравах до святкового столу має бути така сама простота і стриманість. Шеф-кухар Андрій Яблонський радить, що варто приготувати у новорічну ніч, аби задобрити головний символ року.
"Півень не потерпить на столі страв із птиці. Пасують рибні, м'ясні страви, які яскраво і вишукано прикрашені. Прикраси можна зробити із кольорових овочів - моркви, буряка, помідора, авокадо, листя салату. Варто приготувати страви із пшениці чи рису, або із пророщених зерен пшениці. Десерти мають містити максимум кольорів - найкраще підходять багатошарові фруктові желе чи торти "веселка" із різнокольоровими коржами. Замість банального шампанського зробіть фруктово-алкогольні коктейлі і прикрасьте кружальцями різнокольорових цитрусових - лимона, лайма, апельсина" - каже шеф-кухар.
Меню столу повинно включати в себе улюблені страви господаря наступного року: овочі, фрукти, крупи і горіхи.
Коментарі