




Виготовити якісний зефір самостійно - просто. Так стверджує відомий український кондитер Єлизавета Глінська. Рецептом десерту вона поділилась на своїй сторінці.
СКЛАДОВІ:
Зефір яблучний:
200 гр яблучного пюре
1 білок (30 гр)
Сироп:
100 мл води
400 гр цукру
6 гр агар агару
стручок ванілі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольорова локшина захоплює користувачів соцмереж у всьому світі
Приготування:
1. Розрізаємо яблука на половинки, вичищаємо середину. Викладаємо на пергамент зрізом вниз. Випікаємо при температурі 170 градусів, 25-30 хвилин. Запечені яблука зі шкіркою перебиваємо блендером і пропускаємо через сито.
2. У сотейник відправляємо воду, цукор і агар-агар.
3. Варимо до температури 110 градусів.
4. Збиваємо яблучне пюре в комбайні, насадка вінчик або міксером, воно повинно злегка збільшитися в обсязі і стати світлішою. Поступово додаємо білок, продовжуємо збивати ще близько 5 хвилин.
5. У збиту яблучну масу тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп.
6. Збиваємо масу. У міру остигання вона ставатиме щільніше. Відсаджувати зефір необхідно коли маса ще тепла, але вже стійка, тому як агар-агар застигає вже при температурі 40 градусів.
7. Відкидають зефір, використовуючи будь-яку фігурну насадку. Я відкидаю за допомогою насадки "закрита зірка". Залишаю зефір підсохнути на ніч.
8.С ранку присипаємо цукровою пудрою. Збираємо зефір і отримуємо неймовірну повітряний кондитерський виріб.
Коментарі