Одна й та ж страва смакуватиме по-новому під різними соусами. Вони розкривають її смак з різних сторін. Такий додаток до страви розкриває нові відтінки присмаків.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/725/725440_1_w_590.jpg?v=0)
Соус "Татарський"
Інгредієнти:
200 г. майонезу
1 ст. л. тертого хрону
2 мариновані огірки
1 цибулина
дрібно нарізана петрушка (1 ст. л)
Приготування:
Перемішайте і подавайте охолодженим в спеціальному посуді.
Соус "Андалузький"
Інгредієнти:
200 г. майонезу
3 ст.л. кетчупу
1 ч.л. коньяку
1 дрібно нарізана цибулина
сік лимона і червоний мелений перець
Приготування:
Усе перемішати.
Гостроту за рахунок червоного перцю можна регулювати за смаком.
Соус "Грибний"
Інгредієнти:
400 г. відварених печериць
4 ст. л. тертого хрону
100 г. майонезу
100 г. сметани
сіль, перець
Приготування:
Дрібно порізати печериці. Додати їх до решти інгредієнтів та перемішати.
Його виходить досить багато, можна робити менше, дивлячись яка компанія збирається за столом
Соус "Томатний"
Інгредієнти:
200 г. томатного кетчупу
2 ст. л. олії
2 зубчики часнику (подрібнити)
зелень петрушки
сіль і перець
Приготування:
Перемішайте і подавайте охолодженим в окремій спеціальному посуді.
Соус "Оливковий"
Інгредієнти:
200 г. майонезу
100 г. подрібнених оливок без кісточок
2 зубки подрібненого часнику
1 ст. л. лимонного соку
сіль, перець
Приготування:
Перемішайте і подавайте охолодженим в окремій спеціальному посуді.
Соус "Буряковий"
Інгредієнти:
100 г. сметани
1 варений буряк
100 г. майонезу
1 дрібно нарізана цибулина
2 ст.л. хрону
маринований огірок (нарізаний дрібними кубиками).
Приготування:
Натерти на дрібній тертці буряк. Додати сметану та майонез.
Читайте також: Два соуси, які роблять страви з кроля соковитими
Кинути решту продуктів та перемішати. Подавати охолодженим в окремій мисціі.
Соус "Ніжний"
Інгредієнти:
200 г. майонезу
100 г. тертого твердого сиру
3 ст. л. сметани
2 ч. л. хрону
порізаний кріп
сіль, перець
Приготування:
Усе перемішати. Якщо ви не любите хрін - замініть великою кількістю зелені. Якщо ви любите різкі і гострі соуси - додайте трохи гірчиці.
Коментарі