вівторок, 14 лютого 2017 12:47

5 таємниць якісного сніданку від родинного дієтолога
6

Фото: claudia.pl

Сніданок має бути максимально енергетичним. Бо він живить силою на увесь день. Людина, що має вдалий сніданок, не буде потерпати від нападів голоду, її мозок та тіло буде добре функціонувати. Родинний дієтолог Сузанна Антечка радить ретельно підбирати для себе ранкову їжу, пише claudia.pl.

1. Їсти овочі та фрукти

"Сніданок є дуже важливим прийомом їжі як для дорослої людини, так і для дитини. Забезпечує енергією на увесь день. Дуже важливо, щоб він містив овочі та фрукти, найкраще свіжі. Якщо немає такої можливості, можна їсти морожене, квашене, сік або овочево-фруктовий мус. Однак при цьому, не варто додавати цукор чи інші речовини у фреші та муси. Як, наприклад, глюкози чи фруктози. Також не варто кидати барвники та консерванти", - каже Сузанна.

2. Споживати у перші дві години після сну

Важливо споживати сніданок впродовж перших двох годин після пробудження. Навіть у здорових людей відсутність сніданку може призвести до нестачі поживних речовин. А це призведе до ослаблення організму, виснаження та безсоння, відсутності концентрації, почуття сильного голоду.

3. Не нехтувати другим сніданком

В день слід споживати не менше 4-5 разів їжу. Тому після сніданку має бути і другий сніданок. Перед обідом та вечерею. Перерви між прийомами їжа мають бути не менше 4 годин. Довші проміжки між харчуванням призводять до втрати концентрації, пониженої здатності до фізичної активності, погіршення настрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 десертів з буряком, що не зашкодять фігурі

4. Нехай "здорово" перемагає "швидко"

У сучасному світі люди надто охоче вдаються до фаст-фудів. Туди ідуть на сніданок. Проте варто мати кілька рецептів, які дозволяють приготувати щось смачне за лічені хвилини, як на тижні, так і на вихідні.

5. Рецепт омлетних мафінів для смачного сніданку

Інгредієнти:

яйця - 6 шт.

червона паприка - 1 шт

шпинат - 1 жменя

тертий жовтий сир - 4 ложки

шинка - 4 подрібнені смужки

сіль, перець, мелена паприка

масло - 1 ложка

петрушка

до салату:

помідори - 2 шт

квашені огірки - 2 шт

цибуля - 1 шт

олія оливкова - 2 л.

сіль, перець

сік з овочів - 1 скл.

Приготування:

Кидаємо в миску паприку, шпинат, сир, шинку і подрібнену петрушку. Збиваємо яйця з сіллю, перцем і паприкою. Мастимо маслом форми для мафінів. Змішуємо яйця з усіма інгредієнтами до мафінів. Наповнюємо форми на 3/4 висоти. Печемо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Салат:

Почистити від шкірки помідори, порізати грубо. Порізати цибулю та огірки. Перемішати.

Зараз ви читаєте новину «5 таємниць якісного сніданку від родинного дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути