Буряк має багато вітамінів та волокон, які корисно впливають на організм людини. Він підвищує імунітет та додає енергії. Фітнес-десерти з буряком публікує myfitness.pl.
Шоколадне тістечко з буряків
Інгредієнти:
варені буряки - 300 г
фініки - 3 шт
какао - 2 ст. л.
сода - пучка
кориця - пучка
кокосова олія - 2 ст. л.
борошно - 100 г
журавлина - 1/3 склянки
Приготування:
Перемолоти у блендері буряк з розпареними попередньо фініками. Додати решту складових і вимішати. Розкласти у форми та пекти про 180 градусів 50 хвилин.
Бурякові галаретки
Інгредієнти:
печений буряк - 1 шт
стевія
імбир
желатин - 1 ч.л.
апельсин - 1 шт.
сік 1 лимона
Приготування:
Чистимо буряк і збиваємо з соком лимону. Додаємо імбир та стевію. Кидаємо розчинений у столовій ложці води желатин. Розігріваємо, поки не розчиниться желатин. Але до кипіння не доводимо. Виливаємо в пласку посудину. Потім вирізаємо фігурки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодному сирнику додає смаку ром
Коктейль з буряка та малини
Інгредієнти:
буряк - 1 малий
морква - 2 шт
апельсин - 1 шт
яблуко - 2 шт
сік одного лимона
банан - 1 шт
заморожені малини - 1/2 склянки
вода
Приготування:
Порізати овочі і фрукти, додати трохи води та збити в блендері до густої піни. Заправити соком лимона можна додати меду.
Мафіни з буряка
Інгредієнти:
пюре з 5 варених буряків
кокосове борошно - 100 г
свіжі фініки - 5 шт
кленовий сироп - 1 ст. л.
морська сіль - щіпка
кориця - щіпка
сода - щіпка
порошок для випічки
кокосова олія - 2 ст. л.
сушена журавлина - жменя
какао - 1 ст.л.
Приготування:
Збити у блендері усі складові до гладкої маси. Додати сушену журавлину. Якщо маса буде дуже суха, можна додати кілька ложок соєвого молока. Пекти при 180 градусів 35 хвилин та залишити у духовці поки не вистигнуть.
Кокосово-бурячковий пудинг
Інгредієнти:
кокосове молоко - більша упаковка
сік буряка - 50 мл
ваніль - 1 ложка
натуральний йогурт
сироп агави 2 ложки
прикрасити горіхами та зернятками
Приготування:
Влити в миску кокосове молоко, сік буряка, сироп агави, додати ваніль. Вимішати впродовж 2 хвилин. Відставити в холодильник на 15 хвилин. Вийняти масу на розлити у склянки, щоб займала до половини. Залишити в холодильнику 2 години. Потім вийняти, долити решту місця йогуртом, посипати горіхами та ягодами.
Коментарі