Овочеві салати, як мітлою вимітають з організму шлаки і приносять величезну користь. Ці страви - дієвий засіб почистити кишечник, прекрасно подходять для розвантажувальних днів. Ними на деякий час треба замінити вечерю.
Очищуючий салат "Мітла"
Очищуючий салат "Мітла"
Інгредієнти:
капуста - 100 г
морква - 100 г
яблуко - 100 г
буряк - 100 г
морська капуста - 100 г
чорнослив - 50 г.
лимонний сік - 5 мл
олія для заправки - 15 г
Приготування:
Натираємо помиті і очищені сирі овочі на крупній тертці.
Перемішуємо отримане, і розминаємо для отримання соку.
Натираємо яблука, додаємо до решти овочів. Потім видавлюємо лимонний сік і заправляємо рослинною олією.
Чорнослив попередньо розмочити і нарізати на дрібні смужки - додати в салат.
Сіль не додаємо - "Мітла" і так володіє прекрасним смаком - насолоджуйтеся і худніть!
Використовуйте його для розвантажувального дня і попрощайтеся з парою кілограм зайвої ваги.
Салат "Щітка"
Овочі перемішати і пом'яти руками, щоб виділився сік.
У готовий салат, заправлений олією і лимонним соком, додати дрібно порізаний чорнослив.
Нарізаємо соломкою три морквини, буряк і цибулю, додаємо дрібні кубики твердого яблука і кілька сухофруктів - курага, чорнослив.
Заправка - нежирний майонез.
Салат для схуднення з овочів
Цей салат цікавий своєю заправкою - він поливається бульйоном.
Блюдо виходить збалансованим за складом, але малокалорійним. Є його можна в гарячому і холодному вигляді.
Інгредієнти:
солодкий перець різного кольору - 2 шт
помідори - 3 шт
порей - 2 шт
пір'я зеленої цибулі, петрушка, сіль - за смаком
овочевий бульйон - 0, 5 скл.
Приготування:
Перець нарізаємо довгими смужками, невеликі помідори розрізаємо навпіл.
Нарізаємо дрібно цибулю і складаємо все в жаростійкий посуд.
Посипаємо овочі цибулею і заливаємо бульйоном. У духовці при температурі 180 градусах на 30 хвилин залишаємо в духовці.
Готову страву посипаємо петрушкою.
Салат "Зелений"
Незважаючи на наявність майонезу, цей салат низькокалорійний. Зелень абсолютно не насичує організм, майонез на яке той час допомагає "обдурити" організм. Готувати цей салат можна цілий рік - тепличні овочі так само підійдуть, разом з великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
листовий салат - 1 пучок
огірок свіжий - 2 шт
редиска - 3 шт.
кріп, цибуля зелена, петрушка - за смаком.
Приготування:
Миємо всі продукти. Рвемо руками, щоб не гірчило, листя салату.
Нарізаємо зелень, огірки з редискою. Солимо до смаку, заправляємо майонезом.
Можете з'їсти салат весь відразу.
Салат "Грибний"
Інгредієнти:
свіжі гриби - 150 г.
рослинне масло - 10 г.
лимонний сік - 1 ч. л.
чорний перець - 1/4 ч. л.
Приготування:
Добре почистити гриби, відварити в підсоленій воді.
Відкидаємо на друшляк і нарізаємо дрібними шматочками.
Перчимо, поливаємо рослинним маслом і лимонним соком.
У салатниці посипаємо зеленню (петрушка, кріп, пір'я зеленої цибулі).
×
Коментарі