У спеку домашній лимонад відмінно освіжає. Куплені газовані напої не втамовують спрагу, а тільки псують здоров'я. Крім того, у них додають спеціальні домішки, щоб їх хотілося пити ще і ще.
Для приготування лимонаду не знадобляться якісь дивовижні продукти - все їх можна купити в магазині. Саме ж приготування напою дуже просте. У всіх рецептах з цієї підбірки, кількість інгредієнтів розрахована на 3-х літрову банку.
Лимонад з червоним базиліком
Інгредієнти:
пучок базиліка
120-150 г цукру
сік двох лимонів
1,5 л слабогазованої води
половина лимона і кілька листочків базиліка (для прикраси)
Приготування:
Базилік помити і відірвати листя від стебел. Скласти листя в невелику каструлю, додати 250-300 мл чистої води, цукор і поставити на вогонь.
Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5-7 хвилин. Оохолодити, подрібнити листя базиліка блендером. Базиліковий сироп процідити через сито в трилітрову банку.Темного колір базилікового сиропу різко змінить колір при додаванні лимонного соку.
Додати сік лимона, слабогазовану воду, долити до повної банки звичайною питною водою. Досипати при необхідності цукор і кілька листочків свіжого базиліка для прикраси. Поставити банку в холодильник мінімум на годину.
Огірковий лимонад
Інгредієнти:
400 г огірків
120-150 г цукру
сік двох лимонів
1,5 л слабогазованої води
кілька гілочок м'яти
1 огірок для прикраси
Приготування:
Огірки очистити від шкірки і подрібнити в чаші блендера додавши трохи звичайної питної води. Приготувати цукровий сироп: налити в невелику каструлю питну воду, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння - цукор повинен повністю розчинитися. Зняти з вогню і дати охолонути.
У трилітровій банці змішати огіркове пюре, цукровий сироп, сік лимонів, слабогазовану воду, листочки м'яти, кружечки огірка і довести обсяг до повної банки питною водою.
При необхідності додати цукор за смаком. Охолодити в холодильнику мінімум годину.
Малиновий лимонад
Інгредієнти:
300 г свіжої або замороженої малини
150-200 г цукру
сік двох лимонів
1,5 л слабогазованої води
гілочка м'яти
малина для прикраси
Приготування:
Малину помити, перекласти в невелику каструлю. Додати 1 літр питної води, цукор, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 30 хвилин. Рідина повинна випаруватися майже на чверть.
Зняти з вогню і дати охолонути. Процідити малиновий сироп в трилітрову банку, додати сік двох лимонів, листя м'яти, слабогазовану воду, цілі ягоди малини. Довести обсяг питною водою до повної банки і поставити охолодитися в холодильник мінімум на годину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових рецептів незвичайного морозива
Імбирний лимонад
Цей напій одночасно охолоджує і зігріває. Пікантна гостра нотка імбиру гармонійно поєднується з лимонно-м'ятним смаком.
Інгредієнти:
10 см кореня імбиру
120-150 г цукру
сік двох лимонів
1,5 л слабогазованої води
кілька гілочок м'яти
Приготування:
Імбир почистити, порізати на невеликі шматки, викласти в невелику каструлю. Залити склянкою води і додати цукор.
Поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити 10 хвилин. Зняти з вогню і охолодити.
Процідити імбирний сироп в трилітрову банку, додати лимонний сік, листя м'яти, слабогазовану воду. Довести до повного обсягу питною водою і охолодити в холодильнику.
Лимонад з зеленим базиліком і розмарином
Цей базиліковий лимонад готують із зеленого базиліка. Особливу пікантність напою додає розмарин.
Інгредієнти:
пучок зеленого базиліка
120-150 г цукру
сік двох лимонів
1,5 л слабогазованої води
кілька гілочок розмарину
Приготування:
Листя базиліка складає в каструлю, додає 250-300 мл чистої питної води, цукор і ставить на вогонь. Доводить до кипіння і варить на маленькому вогні 5-7 хвилин. Знімає з вогню, дає охолонути, подрібнює листя базиліка блендером.
Базиліковий сироп цідить через сито в трилітрову банку. Додає сік лимона, слабогазовану воду і доведить обсяг до повної банки звичайною питною водою. Додає кілька гілочок свіжого розмарину і ставить банку в холодильник мінімум на годину.
Коментарі