Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 23:28

5 оригінальних рецептів пасок, які здивують гостей
5

Головною стравою Великодня є паска. Вона, зазвичай, буває з солодкого тіста та білосніжної глазурі. Щоб відійти від стандартів і зробити щось оригінальне, варто вибрати новий рецепт цієї випічки. Ця підбірка допоможе вибрати новий рецепт.

Шоколадно-апельсинова паска

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти для тіста і опари:

борошно - 320 г

сухі дріжджі - 8 г

молоко - 160 мл

шоколад - 100 г

апельсин - 1 шт.

вершкове масло - 150 г

яйце - 1 шт.

сіль

Інгредієнти для глазурі:

шоколад - 50 г

вершкове масло - 25 г

кондитерська посипання

Приготування:

Розвести дріжджі в теплому молоці. Додати дві третини просіяного борошна, замісити тісто і залишити підходити в теплому місці на годину. Але накрити тісто рушником або плівкою.

Розтопити шоколад на водяній бані. Очистити апельсин і вичавити сік.

В опару висипати залишки борошна. Додати яйце, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, шоколад, апельсиновий сік і цедру. Замісити тісто, накрийте рушником і залишити ще на годину в теплому місці.

Розділити тісто на частини і викласти у формі, змащеній маслом. Розігрітидуховку до 180 градусів і випікайте коло 50 хвилин.

Для глазурі розтопити шоколад разом з вершковим маслом. Охолодитиі полити ним паску.

Італійський пасхальний кекс - коломба

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти:

борошно - 500 г

молоко - 150 мл

свіжі дріжджі - 5 г

цукор - 300 г

6 жовтків і 4-5 білків

вершкове масло - 140 г

апельсиновий сироп - 2 ст. л.

1 стручок натуральної ванілі

апельсинові цукати - 125 г

фундук - 100 г

мигдаль - 50 г

цукрові кульки

крохмаль

Приготування:

Приготувати опару: в миску покласти дріжджі, налити125 мл молока і додати 125 г борошна і добре перемішати. Накрити опару і поставити в холодну духовку на 8 годин. Опара повинна збільшитися приблизно в три рази, а на поверхні будуть бульбашки. Додати 95 мл води (температура 37 ° С), 65 г цукру і 2 жовтки. Добре вимісити тісто в комбайні. Потім додати250 г борошна, і продовжувати місити тісто.

Додати 1 жовток, 70 г м'якого вершкового масла і продовжувати місити тісто. Через півгодини вимішування вийде гладке еластичне тісто.

Тісто перекласти в глибоку миску, накрити рушником і поставитив холодну духовку на 11-12 годин. Тоді додати в тісто 80 г цукру, 2 ст. л. апельсинового сиропу або 1 ст. л. апельсинової есенції, 25 мл молока і 2 жовтки. Продовжувати місити тісто в комбайні. Додати 125 г борошна і продовжувати місити. Додати 1 жовток, 4 г солі, стручок ванілі або 1 ч. Л. ванільного порошку, 70 г м'якого вершкового масла і добре вимісити. Потім додати 125 г нарізаних кубиками цукатів.

Зробити кульки з тіста, накрийте рушником і поставити в холодну духовку на годину.

Потім тісто розкласти по формах (тісто має доходити до половини висоти формочки). Накрити рушником і залиште на 2 години.

Приготувати глазур: 100 г фундука, 50 г мигдалю, 25 г крохмалю, 150 г цукру подрібніть в міксері в порошок. Додати 4-5 білків, збитих в міцну піну, обережно перемішати. Глазур можна викладати на сире тісто

Накрити кекс рушником на 2 години в холодній духовці. Потім кекс дістати з духовки, розігріти її до 180 ° С і поставити кекс знову.

Коли кекс буде на 2 см нижче рівня стінки форми, густо посипати його кульками цукру і продовжувати випікати. Загальний час випічки 50-60 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкування Великодня у світі: цікаві традиції з різних країн

Великодній кекс з малиною і бананом

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти для кексу:

борошно - 250 г

цукор - 180 г

вершкове масло (м'яке) - 75 г

яйце - 3 шт.

сіль - ¼ ч. ложки

розпушувач - 3 ч. ложки

молоко - 200 мл

банани - 2 шт.

ванілін - 2 ч. ложки

Інгредієнти для глазурі:

вершковий сир - 250 г

вершкове масло - 20 г

лимонна цедра - 10 г

ванільний екстракт - 1 ч. л

дрібка солі

цукор - 350 г

свіжа малина - 300 г

Приготування:

У великій мисці збити міксером цукор і масло. По одному вводити яйця і постійно перемішувати. В іншій мисці з'єднати борошно, розпушувач і дрібку солі. Перемішати вінчиком.

У ще одній мисці змішати молоко, банани (розімніть їх виделкою) і ваніль. Все це теж потрібно добре перемішати. По черзі додавати борошняну і молочну суміші в цукор з маслом, ретельно перемішуючи після кожної ложки. Тісто має вийти однорідним, без грудочок.

Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати близько 25 хвилин в духовці, розігрітій до 160 градусів. Вийняти кекс з форми і охолодити.

Щоб приготувати глазур, змішати вершковий сир, вершкове масло, цедру, ваніль і дрібку солі у великій мисці. Збити міксером, щоб суміш стала повітряною. Продовжити перемішувати на низькій швидкості, поступово додаючи цукор.

Кекс викласти на тарілку, щедро покрити глазур'ю і прикрасити малиною. Перед подачею поставити кекс на кілька годин в холодильник.

Мигдальний паска

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти для тіста:

борошно - 800 г

дріжджі - 40 г

молоко - 280 мл

100 мл вершків 35%

вершкове масло - 230 г

2 яйця

7 жовтків

цукор - 180 г

цукор ванільний - 20 г

лікер "Марсала" - 150 г

цукати апельсина - 100 г

мигдаль неочищений - 150 г

Інгредієнти для глазурі:

білок - 1 шт

цукрова пудра - 20 г

мигдальне борошно - 20 г

мигдаль неочищений - 70 г

Приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі, 100 г борошна і ретельно перемішати. Накрити ємність рушником і поставитив тепле місце на годину.

Коли опара збільшиться в об'ємі, додати ще 150 мл теплого молока і 100 г просіяного борошна. Ретельно перемішати і поставити в тепле місце на годину.

Борошно, що залишилося висипати гіркою на стіл, зробити поглиблення в центрі, влити розтоплене вершкове масло (тільки 200 г) і вершки. Додати жовтки і яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно перемішати тісто руками до еластичності, приблизно 20 хвилин. Якщо тісто вийде дуже крутим, додати трохи теплої води, щоб воно вийшло м'яким і легко відставало від рук.

Додати в тісто подрібнений в блендері мигдаль, ще раз добре вимісити, щоб горіхи розподілилися рівномірно. Круглі форми змастити вершковим маслом, заповнити тістом форми до половини, накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 2 години.

Для глазурі збити білок одного яйця, але не до піни. Додати в нього мигдалеве борошно, акуратно перемішати. Вилити зверху на тісто і посипати подрібненим мигдалем. Випікати в розігрітій до 220 ° С духовці 10 хвилин. Зменшити температуру до 170 ° С і випікати ще 30-35 хвилин, поки скоринка не стане коричневою.

Екзотична паска з сиром і грудинкою

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти для опари:

борошно - 70 г

пресовані дріжджі - 20 г

молоко - 240 г

Інгредієнти для тіста:

борошно - 500 г

сіль - 1 ч. ложка

цукор - 1 ст. ложка

яйця -2 шт.

вершкове масло - 180 г

твердий сир - 180 г

копчена грудинка - 180 г

Приготування:

У великій мисці змішати борошно з дріжджами і замісити до однорідності. Накрити і залишити при кімнатній температурі на годину. Опара буде пінитися, а якщо по мисці вдарити ложкою, просяде в центрі.

Нарізати грудинку кубиками. Покласти в сковороду і обсмажити до рум'яного кольору. Перекласти на тарілку, застелену паперовими рушниками. Сир натерти.

Змішати в мисці борошно, сіль і цукор. Додати яйця і опару. Вимішати поки тісто не збереться в товстий шар. Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин.

Розділити масло на 4 частини і поступово ввести в тісто. Додати в тісто шматочки грудинки і натертий сир і перемішати його руками.

Перекласти тісто в змащену маслом миску, закрити і залишити для вистоювання, поки тісто не збільшиться в об'ємі в 1,5 рази.

Змастити маслом форму для випічки. Розділити тісто на дві частини і скачати кожну в кулю. Викласти тісто у форму і залишити на 90 хвилин.

Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати паску 50-60 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «5 оригінальних рецептів пасок, які здивують гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути