пʼятниця, 14 квітня 2017 16:38

5 оригінальних способів виготовлення великодніх писанок
10

Писанки прикрашають сучасними картинами
Фото: claudia.pl
Писанки прикрашають сучасними картинами
Писанки прикрашають сучасними картинами
Писанки прикрашають сучасними картинами
Писанки прикрашають сучасними картинами

Якщо у вашому домі є кольорові серветки, клей, трохи воску та овочів з яскравим лушпинням і шкірками, можна виготовити крашанки одночасно кількома методами та здивувати гостей і родичів. Найпростіші та найоригінальніші методи зібрали кореспонденти Gazeta.ua.

Писанки воском з малюнками 8-ми і більше кольорів можна зробити, якщо кидати яйця у фарбу багато разів. Для цього беруть багато слоїків. Наливають до них воду з барвником. Починають від найсвітлішого кольору. Наносять воском малюнок та сушать. Тоді опускають у банку з новим забарвленням. І так багато разів. Коли фарбування завершене - здирають обережно віск та натирають писанку смальцем для блиску.

Зайці та портрети малюють чорним гелем. Для цього необхідно мати здібності художника. Роботу можна спростити, якщо нанести малюнок на папір, а потім прикласти його до яйця та протерти вологою ганчіркою. Поверх писанку покривають прозорим лаком для нігтів - щоб фарба не стиралася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні букети роблять з жовтих нарцисів

Розмалювати золотом яйця можна, якщо попередньо нанести на них акрилову кольорову фарбу. Для цього переважно вибирають світлі відтінки. Потім клеєм роблять візерунок. Яйце загортають у золотий листок, подібний на фольгу. Залишають на кілька хвилин. Коли фольгу здирають - на місці клею залишається візерунок.

Писанки методом декупаж виготовляють, використовуючи кольорові серветки з малюнками. Для цього вирізають квіти чи інші деталі. Знімають із серветки нижній шар. Накладають на яйце клей. Прикладають візерунок і акуратно проводять пальцем. Потім покривають другим шаром клею і залишають підсихати.

8 натуральних барвників для крашанок можна нанести, якщо використати ягоди чорниці, шпинат, цибулиння, сік моркви чи гарбуза, буряк, червону капусту, куркуму та лушпиння грецького горіха. Такі крашанки особливо актуальні там, де є малі діти, які тягнуть кольорове яйце до рота ще до того, як його обчистять.

Варені яйця, яких буде багато на Великдень, можна начинити кольоровим фаршем з овочів та соусів. Вони стануть не лише окрасою святкового столу, а й порадують оригінальними смаками.

Зараз ви читаєте новину «5 оригінальних способів виготовлення великодніх писанок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути