У багатьох людей ранок починається з кави. Цей напій бадьорить і допомагає прокинутися.
Часто звичний смак набридає.
Урізноманітнити щоденний ритуал можна новими рецептами кави.
Про них пише "24 канал".
З фундуком
Потрібно перемолоти кілька горішків у млинку для кави. Заварювати разом із напоєм.
Горіховий смак зробить напій солодшим. Цукор може не знадобитися.
Із сіллю та апельсином
Кава та апельсин чудово поєднуються одне з одним. Сіль не зробить напій солоним, а лише підкреслить смак усіх інгредієнтів.
Заварюючи каву в турці, потрібно додати щіпку солі. Коли кава підійметься, зняти її з вогню, додати чайну ложку соку апельсина та трохи його цедри.
Щоб кава увібрала всі аромати, їй потрібно трохи настоятись.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 соків для швидкого схуднення
Із м'ятою
Щоб збадьоритися після безсонної ночі, треба поєднати кофеїн з м'ятою.
На дно чашки варто покласти 4 листочки свіжої м'яти. Злегка потовкти їх ложкою та залити щойно звареною кавою.
Настояти напій кілька хвилин. За смаком додати цукру.
З яйцем
Жовток збити із цукром до утворення піни. До суміші повільно влити гарячу каву та ретельно вимішати.
Не потрібно виливати усе одразу, адже від гарячої рідини яйце може зваритись.
З плавленим сиром
Закип'ятити молоко, додати до нього плавлений сирок і щіпку солі.
Ретельно усе вимішати.
Після цього сирно-молочну суміш повільно влити до звареної кави, додати цукор за смаком.
Коментарі