Домашнє морозиво виходить смачнішим та кориснішим, ніж магазинне. До того ж, тут можна екпериментувати зі смаками. Додавати цитруси, ягоди та навіть алкоголь. Є навіть пломбір із зеленим горошком. У цій підбірці рецептів кожен зможе вибрати свій десерт.
Перед подачею морозиво можна прикрасити листочками м'яти, часточки фруктів, варенням, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
До речі, в злегка підталому домашньому морозиві смакова палітра буде відчуватися набагато яскравіше. Тому перед подачею потрібно його потримати при кімнатній температурі 5-7 хвилин.
Рецепт апельсинового пломбіру
Інгредієнти:
3 апельсина
500 г жирних вершків
100 г цукрової пудри
10 г ванільного цукру
Приготування:
Апельсини очистити від шкірки, зерняток і білих плівок. Подрібнити блендером апельсинову м'якоть до стану пюре.
З'єднати охолоджені вершки, цукрову пудру і ванільний цукор і збити міксером 5 хвилин до пишної піни.
Додати в вершкову масу апельсинове пюре і знову збити до однорідності.
Покласти масу в пластиковий контейнер і поставити в морозилку на 1-2 години, періодично перемішуючи.
Потім розкласти домашнє морозиво по формах і залишити до повного замерзання.
П'яне морозиво з полуницею, малиною і ігристим вином
Інгредієнти:
300 г полуниці
200 г малини
2 ст. ложки цукру
250 мл ігристого вина
50 мл води
Приготування:
Очищену полуницю і малину подрібнити в блендері і процідити через сито, щоб позбутися від зернят.
Додати цукор і збити до однорідної маси. Додати воду і ігристе вино, знову швидко перемішати, щоб вино не встигло вивітритися.
Викласти ягідну масу у формочки і помістити в морозилку на 2-3 години. Періодично перемішувати заморожений малиново-полуничний сік, а на останньому етапі вставити дерев'яні палички і залишити до повної заморозки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничний сніданок: 3 швидкі рецепти смачних запіканок
Пломбір з зеленим горошком
Інгредієнти:
свіжий або заморожений зелений горошок – 0,3 кг
вершки 33% – 200 мл
сироп глюкози – 60 г
цукровий пісок – 50 г
питну воду – 140 мл
листовий желатин – 6 г.
Приготування:
Довести до кипіння підсолоджену воду з горошком, а потім змішати її з сиропом, вершками і замоченим желатином.
Збити суміш блендером до однорідної маси і помістити в мороженицю.
Після завершення процесу поставити морозиво на кілька годин в морозилку.
Ананасове морозиво з йогуртом
Інгредієнти:
500 г м'якоті ананаса
0,5 лимона
300 мл натурального йогурту
4 ст. ложки меду
листочки м'яти.
Приготування:
Перед тим як зробити домашнє морозиво з м'ятою, її потрібно підготувати. Подрібни листочки м'яти, з'єднай їх з медом і гарненько розітри.
Ананас измельчи в блендері, додай лимонний сік, йогурт, м'яту і гарненько збий до однорідної маси.
Виклади фруктову масу в контейнер і відправ в морозилку приблизно на 2 години, періодично дістаючи і перемішуючи.
Коли маса почне густіти, переклади її в формочки і залиш до повного замерзання в морозилці ще на 1 годину.
Після того, як домашнє ананасовим морозиво застигне, дістань його з формочок і подавай.
Заморожений сік з чорниці з віскі
Інгредієнти:
300 г чорниці
0,5 лимона
2-3 ст. л цукру
75 мл віскі
200 мл води
Приготування:
Чорницю збити в блендері до пюре. Процідити, щоб позбутися від шкірки і кісточок.
Цукор розчинити у воді. Додати в чорничну масу цукровий сироп, лимонний сік, віскі і перемішати.
Покласти ягідну масу у формочки, вставити дерев'яні палички і відправити в морозилку на 2-3 години.
Після того, як заморожений сік затвердіє, дістати його з формочок і відразу ж подавати.
Коментарі