Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2016 12:58

5 незвичайних страв із сала для святкового столу
5

Для українців сало є не тільки фірмовою стравою, ще й символом національної культури. Часто іноземці везуть його додому як сувенір. Цей продукт смакує не тільки в чистому вигляді, а й поєднуючись з іншими продуктами. Є багато рецептів з ним, про які мало хто знає, але точно сподобаються всім.

Користь сала важко переоцінити. При нинішньому малорухливому способі життя дієтологи рекомендують їсти його 50 грамів на день, щоб не погладшати.

"Копчене" сало в мультиварці

Автор: vsviti.com.ua
 
Інгредієнти:
1 кг сала
1 л води
100 г солі
1 ст. ложку цукру
4 бутони гвоздики
5 горошин духмяного перцю
5 лаврових листків
10 одноразових пакетиків чорного чаю
Приготування:

Сало порізати на середні шматки та натерти подрібненим часником. Залишити на годину.

В чаші мультиварки закип'ятити воду. Додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець і лавровий лист.

Покласти у киплячу воду чацні пакетики і вимкнути мультиварку.

Через 5 хвилин дістати їх, а в розсіл покласти підготовлене сало.

Увімкнути мультиварку в режимі "Тушкування" на 1 годину 20 хвилин.

Після сигналу про готовність залишити сало в розсолі на 12 годин.

Дістати, витерти і покласти в морозилку. Через кілька годин сало можна їсти.

Сало по-закарпатськи

Автор: vsviti.com.ua
 

Сало порізати сало на шматки 7х15 см.

Добре обваляти кожен шматочок в солі і поставити в холод на 4 доби.

Зішкрябати всю сіль ножем, повторити процес з новою сіллю і знову витримати 4 доби.

Повторити процедуру ще кілька разів.

Через три тижні знову видалити всю сіль і натерти шматки сала з усіх боків сумішшю подрібненого часнику, чорного перцю та паприки (1х1х1).

Загорнути сало в харчову фольгу і покласти у холодильник. Через добу сало можна споживати. Для гостроти можна до паприки додати 1 чайну ложку червоного перцю.

Сало бутербродне з часником та перцем

Автор: vsviti.com.ua
 

Свіже охолоджене або трішки приморожене сало без м'ясного прошарку перекрутити через м'ясорубку.

Посолити, поперчити на смак і додати кілька подрібнених зубців часнику. Усе добре перемішати.

Можна додати мелений мускатний горіх або карі.

Перед тим як намастити на хліб, бажано дати постояти 3 години.

Сало з черемшею

Автор: vsviti.com.ua
 

Свіже сало порізати на невеликі шматки. Посолити і поперчити.

Дати постояти 20 хвилин при кімнатній температурі.

Зелень кропу, петрушки та черемшу посікти. Часник розрізати на кілька частин.

Сало, зелень, часник і дрібку меленого перцю змолоти у блендері до консистенції зеленого пюре.

Намастити на свіжий хліб або на тости.

Рулет із сала

Автор: vsviti.com.ua
 

Тонке сало з м'ясним прошарком, посолити і посипати меленим перцем.

Натерти його товченим часником.

Загорнути в тугий рулет і зв'язати ниткою або пекарським шпагатом.

Покласти рулет в поліетиленовий пакет, випустити повітря і щільно зав'язати.

Повторити процедуру тричі з трьома пакетами.

Покласти пакет в каструлю з холодною водою і довести докипіння.

Накрити кришкою і варити на малому вогні 3 години.

Дістати з води, охолодити в пакетах. Потім покласти в морозилку на 2 години.

Зараз ви читаєте новину «5 незвичайних страв із сала для святкового столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути