Полуниця - дуже корисна та універсальна ягода. З нею усі страви виходять смачні. Коли набридають звичні десерти, час пробувати щось нове та оригінальне.
З полуниці виходить освіжаюче морозиво і сорбети, молочні коктейлі, смузі і чізкейки.
У цій підбірці зібрані 5 модних десертів, які не тільки смачні, а й низькокалорійні.
Полуниця під йогуртом
Інгредієнти:
полуниця, грецький йогурт, м'ята, мед. Кількість залежить від форми посуду, в якій охолоджуватиметься десерт.
Приготування:
Полуницю перебити в блендері до стану пюре.
Викласти на дно посуду.
Зверху додати йогурт, прикрасити листком м'яти.
Тонкою цівкою полити медом. Охолодити приблизно 30 хв. у холодильнику.
За бажанням можна зробити кілька шарів, а щоб він став поживний - викласти на дно сирі вівсяні пластівці.
Полунично-базиликовий сорбет
Інгредієнти:
полуниця - 250 гр, базилік - 1 пучок, цукор - 3 ст. л., вода - 70 мл.
Приготування:
Приготувати цукровий сироп: змішати воду і цукор, закип'ятити на плиті.
Змішати полуницю, листя базиліку і сироп в блендері до стану пюре.
Поставити в морозильну камеру на 2-3 год. Час від часу діставати і помішувати.
Дістати, перемішати і їсти. За бажанням, можна змішати зі свіжою полуницею.
Легкий полунично-банановий чізкейк
Інгредієнти:
300 гр білого крем-сиру, пакетик ванільного цукру, 400 гр полуниці, 2 банани, печиво.
Приготування:
Збити в блендері фрукти з сиром і ваніллю. Розкласти в прозорий посуд.
Розкришити руками печиво і посипати кожен десерт.
Полуничний смузі
Інгредієнти:
полуниця - 200 гр; склянка молока, натуральний йогурт - 150 гр.
Приготування:
Охолодити всі продукти. Збити все в блендері. Прикрасити м'ятою.
Шоколадний полунично-банановий десерт
Інгредієнти:
знежирене молоко - 100 гр,
знежирений сир - 500 гр,
полуниця - 200 гр,
банани - 2 шт,
кава варена - 2 ст. л.
Приготування:
Промити полуницю, порізати її на 2 частини.
Очистити і порізати банани на кружечки. Натерти на терці шоколад.
Збити міксером (або в блендері) сир, влити в нього каву.
У посуд викласти частину бананів, зверху - частину полуниці, полити сиром і посипати шоколадом. Потім шари повторити в тій же послідовності ще двічі.
Залишити в холодильнику на 3-4 год.
Коментарі