Ранковий прийом їжі має бути максимально поживний і смачний. Уранці не можна поспішаючи, замінювати корисні страви бутербродами чи солодощами. Щоб не витрачати багато часу на його приготування, Gazeta.ua зробила підбірку смачних страв.
Такі прості рецепти виручають, коли потрібно швидко приготувати сніданок.
Булочки з сиром, яйцем і шинкою в духовці
Інгредієнти:
Булочки - 4 шт.
Твердий сир - 200 г
Шинка - 200 г
Яйце - 4 шт.
Зелень - 2 гілочки
Приготування:
Акуратно зрізати з булочок "шапочки". З основи булочки дістати м'якуш.
Подрібними шинку й зелень, натерти твердий сир на крупній тертці.
У мисці злегка збити яйця, додати шинку, сир і зелень.
Наповнити булочки начинкою, накрити "шапочками" і поставити в розігріту до 180°С духовку на 10 хв.
Твердий сир легко плавиться і перетворює начинку на тягучу вершково-сирну смакоту.
Яйця в помідорах
Потрібен помідор круглої форми розміром більше середнього. Помідор повинен бути щільний, не перезрілий.
Зрізати верхню частину й дістати з нього серцевину. Потім залити в помідор яйце.
Посолити й поперчити. Поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хв. за температури 180°С.
При подачі до столу страву можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів брускети, які приємно дивують своїм смаком
Омлет з ковбасою у формі кексі
Інгредієнти:
Твердий сир - 140 г
Ковбаса варено-копчена - 150 г
Картопля - 1 шт.
Оливкова олія - 4 мл
Яйце - 8 шт.
Сіль за смаком
Приготування:
Ковбасу і картоплю порізати невеликими кубиками.
ковбасуОбсмажити 2-3 хв. у невеликій кількості оливкової олії . Додати картоплю і смажитие до напівготовності 3-4 хв.
Викласти начинку на паперову серветку - нехай зайвий жир стече.
Підготувати формочки - помастити їх оливковою олією і покласти на дно шматки сиру.
Збити яйця з сіллю, чорним і кайенским перцем.
Викласти в кожну форму начинку. Залити збитим яйцем і зверху покласти сир.
Акуратно струсити формочки, щоб інгредієнти трохи перемішалися.
Омлет поставити в розігріту до 200°С градусів духовку на середню полицю і запікати страву 20 хв.
Сир підрум'яниться і перетвориться в апетитну скоринку.
Подавати страву, прикрасивши сметаною і зеленою цибулею
Яєчний рулет з куркою, помідорами й лавашем
Приготувати з 2 яєчних білків яєчню. Варену курячу грудку нарізати смужками. Викласти яєчню і грудку на лист лаваша.
Зверху покласти нарізаний помідор, також можна додати оливки або мариновані гриби – за бажанням. Загорнути лаваш в трубочку.
Ліниві вареники
Інгредієнти:
сир — 500 г.
борошно — 1 скл.
яйця — 2 шт.
цукор — 50 г
масло вершкове — 50 г
ванільний цукор — 0,5 г
сіль — за смаком
сметана — 250 г
Приготування:
Розітріть сир у посудині. Додайте туди яйця, цукор і ваніль. Добре перемішайте. Поступово додавайте борошно.
Посипте стіл борошном і розкачайте тісто ковбаскою діаметром 2,5 см. Наріжте шматочки вареників.
Киньте в киплячу воду вареники. Кожен окремо. Коли вода вдруге закипить, діставайте вареники друшляком.
Готові вареники помастіть вершковим маслом та сметаною.
Коментарі