Смачна закуска потрібна не тільки для перекусу на роботі чи в школі дітям. Вона є просто незамінною стравою на пікніку. Неважливо де він: на пляжі, в лісі чи просто в саду. Свіже повітря завжди пробуджує апетит. Саме такі оригінальні закуски швидко проженуть голод без відчуття важкості.
Грибна заправка з травами і часником
Інгредієнти:
Печериці - 450 г
Вершкове масло - 2 ч. л
Цибуля-шалот - 2 шт.
Сіль - на кінчику ножа
Перець - на кінчику ножа
Рисовий оцет - 1 ч. л
Лимонний сік - 1 ч. л
Сметана - 3 ст. лл
Оливкова олія - 2 ст. лл
Чебрець - 2 ч. л
Шавлія - 2 ч. л
Часник - 3 зубчики
Приготування:
Розтопити вершкове масло в сотейнику при середній температурі.
Додати дрібно порізану цибулю, сіль, перець і готувати 3-5 хв.
Зняти з вогню і додати рисовий оцет, лимонний сік і сметану. Все ретельно перемішати і відставити в сторону.
Нарізати гриби тонкими шматками. Додати до них оливкову олію, чебрець, шавлію, роздавлений часник і трохи солі.
Все перемішати і викласти на сковороду. Готувати 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Додати до грибів суміш. Готувати все разом ще 5 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.
Заправка з креветками і зеленої стручкової квасолею
Інгредієнти:
Відварені креветки - 250 г
Зелена стручкова квасоля (баночна) - 150 г
Сметана - 100 г
Сік лимона - 1 ч. л
Лимонна цедра - 1/2 ч. л
Салат латук - листя (за кількістю тостів)
Сіль, перець за смаком
Приготування:
Подрібнити в блендері квасолю.
Додати лимонний сік, цедру і сметану. Якщо потрібно, додати солі і перцю.
На тости викласти листя салату, пюре з квасолі і прикрасити зверху креветками.
Заправка з білою квасолею і авокадо
Інгредієнти:
Біла квасоля - 2 банки
Розмарин свіжий - 4 гілочки
Часник - 6 зубчиків
Сік 1 лимона
Оливкова олія
Авокадо - 1 шт.
Петрушка - для прикраси
Приготування:
Розігрти духовку до 200 градусів
Подрібнити часник і розмарин. Готувати їх в невеликому сотейнику на оливковій олії, поки не з'явиться аромат.
Додати до часнику і розмарину квасолю. Готувати суміш 5 хвилин.
Викласти масу в миску і потовкти до утворення однорідної маси.
Додати сік одного лимона, сіль і перцю. Все перемішати.
Заправка з брокколі
Інгредієнти:
Брокколі - 600 г
Яйця - 4 шт.
Нежирні вершки - 8 ст. л.
Сир твердий - 200 г
Оливкова олія
Вода - 1 склянка
Сіль, перець за смаком
Приготування:
Брокколі помити, нарізати і тушкувати в оливковій олії.
Потім налити воду, накрити кришкою і тушкувати 4 хвилини, поки капуста не розм'якне.
Додати до капусти збиті яйця з вершками і тертим сиром.
Ретельно перемішати.
Читайте також:Фінські коржики ідеально підходять для бутербродів
Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Коментарі