Запіканка з капусти з яєчною заливкою
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 кг
вершкове масло 200 г
молоко - 1 склянка
манна крупа - 1 склянка
яйце - 2 шт.
перець, сіль - за смаком.
Приготування
Манну крупу перемішати з молоком, подрібнити капусту і пом'яти її руками, посолити.
Розтопити вершкове масло, влити в суміш манки і молока. Перемішати.
Вбити яйця, поперчити і посолити, перемішати з капустою.
Змастити маслом форму для запікання, викласти суміш у форму.
Запікати в розігрітій до 220-250 градусів духовці, близько півгодини.
Запіканка з капусти з сиром
Інгредієнти:
м'який сир - 250 р
сир - 150.
вершкове масло - 50 г.
яйце - 4 шт.
часник -4 зубчики
молоко - 1,5 скл.
цибуля - 1 шт.
капуста - 1/2 качана
борошно - 2 ст.л.
крохмаль - 1 ст. л.
кмин, чорний перець, сіль - за смаком
Приготування:
У сковороді розтопити третину вершкового масла.
Всипати борошно і обсмажити. Поступово влити молоко і проварити до загустіння.
Півкільцями нарізати цибулю, подрібнити часник, обсмажити на маслі, що залишилося.
Капусту нашаткувати тонко, додати до цибулі. Потомити до м'якості, приправити кмином, поперчити і посолити.
У холодний соус влити жовтки, збити. Акуратно додати окремо збиті в піну білки, крохмаль і перемішати.
У капусту додати м'який сир і половину тертого сиру, перемішати.
У форму для запіканки викласти капустяно-сирну масу, полити соусом, посипати сиром.
Готувати в розігрітій до 180 градусів духовці 45хв до зарум'янювання сиру.
Капусная запіканка з м'ясом без заливки
Інгредієнти:
фарш зі свинини - 500г.
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
капуста - 1 невеликий качан
відварений рис - 1 склянка
рослинне масло, перець, сіль.
Приготування:
Поперчити і посолити фарш, перемішати з рисом.
Почистити і подрібнити цибулю. Перемішати все до однорідності.
На великій тертці потерти морква, обсмажити її на олії до м'якості.
Опустити капусту в киплячу воду, до м'якості листя проварити. Потім у неї підрізати товсті жили, злегка відбити.
Змастити маслом форму для запіканки, викласти шаром капустяне листя так, щоб вони виходили за краї форми і звисали з них.
На три частини розділити фарш, викласти на капусту одну третину першим шаром, розрівняти.
Покласти зверху шар моркви, далі ще шар листя капусти. Потім фарш, морква, потім знову капуста, фарш, морква, накрити звисаючими з форми листям капусти.
Накривши форму фольгою, готувати запіканку в розігрітій до 200 градусів духовці 50хв.
Дістати з духовки, трохи остудити, перевернути на блюдо і подати, полив сметаною.
Капусняя запіканка з пельменями в мікрохвильовій печі
Інгредієнти:
овочі заморожені - 400 г.
капуста белокочанна - 200 г.
пельмені заморожені - 200 г.
сметана - 100 г.
сир - 100 г.
вершкове масло - 50 г.
майонез - 50 г.
яйце - 1 шт.
пучок зелені - 1 шт.
приправи за смаком - 1/2 ч.л
Приготування:
Капусту нашаткувати, порубати дрібно зелену цибулю і зелень.
У форму для запіканки викласти заморожені овочі, потім пельмені, зверху - капусту, перемішану з зеленню.
Зверху потерти на тертці вершкове масло.
На дрібній тертці потерти сир. Яйця збити з майонезом, приправами і сметаною.
Все перемішати з сиром, полити запіканку соусом, влити 2 ст.л. води в форму.
Поставити в мікрохвильовку на 20 хвилин (готувати при повній потужності).
Коментарі