субота, 09 грудня 2017 23:28

15 оригінальних видів пельменів, які готують у світі
6

Пельмені в кожній країні готують по-своєму. Десь вони гострі, а десь навіть солодкі. Кожен з цим рецептів легко готувати та приємно смакувати.

Не важливо чи це китайські цзяоцзи чи аргентинські емпанади.

Автор: bigpicture.ru
  Рецепти пельменів: 15 нових видів
Рецепти пельменів: 15 нових видів

1. Китайські цзяоцзи

Їх обсмажують в сковороді з одного боку, а потім варять у воді або бульйоні. Начиняють їх свининою, креветками або капустою.

2. Польські пельмені начиняють картопляним пюре, сиром і смаженою цибулею, грибами, м'ясом, шпинатом та квашеною капустою.

Автор: bigpicture.ru
  Рецепти пельменів: 15 нових видів
Рецепти пельменів: 15 нових видів

3. Креплах називають "єврейськими равіолі" і подають в Ізраїлі з супом. Начинка - яловичина або картопля.

4. "Емпанади" перекладається з іспанського як "загорнутий в хліб"; відповідна назва для цих смажених аргентинських пельменів. Надкусити корочку, і всередині знайдете начинку у вигляді яловичого фаршу, яєць, оливок, цибулі, паприки і кмину.

5. Гедза

Автор: bigpicture.ru
  Рецепти пельменів: 15 нових видів
Рецепти пельменів: 15 нових видів

Це смажені на сковороді пельмені, які наповнюють свининою, капустою, цибулею і морквою, а тісто роблять тонким і підсмажують до темного кольору.

6. Самос - індійські пельмені з хрусткою, листкової "раковиною", які заповнюють пряним картоплею, горошком, сочевицею, фаршем або цибулею.

7. Хінкалі - це грузинські пельмені, які начиняють пряною свининою і яловичиною з чорним перцем. М'ясну суміш загортають в тісто так, щоб при варінні вона виділяла ароматний сік.

8. Соусклуітьес родом з Південної Африки

Автор: bigpicture.ru
  Рецепти пельменів: 15 нових видів
Рецепти пельменів: 15 нових видів

Це солодка страва з борошна, цукру, яєць, вершкового масла і пекарського порошку, яке потім опускають у цукор з корицею. Краще їсти гарячими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український ресторатор похвалив грузинську хінкальну

9. Традиційним десертом по всій Америці є пельмені з апельсиновими скибочками, які запікають в тесті з корицею і цукром. І обов'язково зверху подають ванільне мороз

10. Корейські пельмені Манду

Їх наповнюють кимчхи - гарнір, який роблять із квашених овочів зі спеціями. Манду - одні з небагатьох азіатських пельменів, які мають круглу форму.

11. Чеські пельмені з солодким і фруктовим смаком називаються "фруктові кнедлики". Тісто для них роблять з вершкового масла, борошна та яєць, а потім фарширують фруктами (зазвичай сливами). Коли кнедлики готові, їх посипають цукром і поливають розтопленим вершковим маслом.

12. Тайванські пельмені Бава

Автор: bigpicture.ru
  Рецепти пельменів: 15 нових видів
Рецепти пельменів: 15 нових видів

Їх тісто роблять з кукурудзяного крохмалю, батату і рисової муки, а потім фарширують свининою, пагонами бамбука і грибами.

13. Бан бот лок

В'єтнамські пельмені, які роблять з тапіокового борошна, а при варінні вони отримують тягучу текстуру. Фарширують свининою і креветками.

14. Тибетські пельмені Момо

Автор: bigpicture.ru
  Рецепти пельменів: 15 нових видів
Рецепти пельменів: 15 нових видів

Їх готують на пару і фарширують яловичим фаршем або такими овочами, як капуста, шпинат або цибулю-шалот.

15. Модак

Це солодкі пельмені, які подають в індійському штаті Махараштра під час фестивалю Ганеша. Тісто роблять з рисового борошна, а фарширують кокосом і тростинним цукром.

Зараз ви читаєте новину «15 оригінальних видів пельменів, які готують у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути