Пельмені в кожній країні готують по-своєму. Десь вони гострі, а десь навіть солодкі. Кожен з цим рецептів легко готувати та приємно смакувати.
Не важливо чи це китайські цзяоцзи чи аргентинські емпанади.
1. Китайські цзяоцзи
Їх обсмажують в сковороді з одного боку, а потім варять у воді або бульйоні. Начиняють їх свининою, креветками або капустою.
2. Польські пельмені начиняють картопляним пюре, сиром і смаженою цибулею, грибами, м'ясом, шпинатом та квашеною капустою.
3. Креплах називають "єврейськими равіолі" і подають в Ізраїлі з супом. Начинка - яловичина або картопля.
4. "Емпанади" перекладається з іспанського як "загорнутий в хліб"; відповідна назва для цих смажених аргентинських пельменів. Надкусити корочку, і всередині знайдете начинку у вигляді яловичого фаршу, яєць, оливок, цибулі, паприки і кмину.
5. Гедза
Це смажені на сковороді пельмені, які наповнюють свининою, капустою, цибулею і морквою, а тісто роблять тонким і підсмажують до темного кольору.
6. Самос - індійські пельмені з хрусткою, листкової "раковиною", які заповнюють пряним картоплею, горошком, сочевицею, фаршем або цибулею.
7. Хінкалі - це грузинські пельмені, які начиняють пряною свининою і яловичиною з чорним перцем. М'ясну суміш загортають в тісто так, щоб при варінні вона виділяла ароматний сік.
8. Соусклуітьес родом з Південної Африки
Це солодка страва з борошна, цукру, яєць, вершкового масла і пекарського порошку, яке потім опускають у цукор з корицею. Краще їсти гарячими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український ресторатор похвалив грузинську хінкальну
9. Традиційним десертом по всій Америці є пельмені з апельсиновими скибочками, які запікають в тесті з корицею і цукром. І обов'язково зверху подають ванільне мороз
10. Корейські пельмені Манду
Їх наповнюють кимчхи - гарнір, який роблять із квашених овочів зі спеціями. Манду - одні з небагатьох азіатських пельменів, які мають круглу форму.
11. Чеські пельмені з солодким і фруктовим смаком називаються "фруктові кнедлики". Тісто для них роблять з вершкового масла, борошна та яєць, а потім фарширують фруктами (зазвичай сливами). Коли кнедлики готові, їх посипають цукром і поливають розтопленим вершковим маслом.
12. Тайванські пельмені Бава
Їх тісто роблять з кукурудзяного крохмалю, батату і рисової муки, а потім фарширують свининою, пагонами бамбука і грибами.
13. Бан бот лок
В'єтнамські пельмені, які роблять з тапіокового борошна, а при варінні вони отримують тягучу текстуру. Фарширують свининою і креветками.
14. Тибетські пельмені Момо
Їх готують на пару і фарширують яловичим фаршем або такими овочами, як капуста, шпинат або цибулю-шалот.
15. Модак
Це солодкі пельмені, які подають в індійському штаті Махараштра під час фестивалю Ганеша. Тісто роблять з рисового борошна, а фарширують кокосом і тростинним цукром.
Коментарі