пʼятниця, 05 квітня 2019 13:21

13 супів різних народів, які варто спробувати
6

Сьогодні відзначають Міжнародний день супу. Його вважають ознакою осілого та розміреного життя. Найбільші любителі супів - французи. В середні віки селяни їли страву двічі в день.

Gazeta.ua зібрала різновиди найцікавіших супів.

Буйабєс

Вперше його приготували рибалки з французького міста Марселя. Тривалий час буябес вважався дешевим супом із залишків риби. У наш час він може коштувати недешево. Вдома головне - зварити бульйон з безлічі видів морської риби, додати овочі, прянощі та подати з часниковим соусом та хрустким хлібом.

Вішісуаз

Він вигаданий у Франції. Підсмажену з картоплею цибулю-порей тушкують в курячому бульйоні, а потім блендером збивають з вершками в пюре. До столу подають холодним.

Автор: Гастроном
  Вішісуаз вигаданий у Франції
Вішісуаз вигаданий у Франції

Мінестроне

Цей легкий суп був придуманий в Італії. Його компоненти - свіжі овочі, які попередньо обсмажуються, і овочевий бульйон. Іноді в мінестроне також додають рис. Ця страва гарно підходить для весняного меню.

Автор: ivona.bigmir.net
  Мінестроне був придуманий в Італії
Мінестроне був придуманий в Італії

Журек

Традиційно журек готували у Польщі напередодні Великодня з картоплею, овочами, грибами. Коли закінчувався пост, в суп додавали копченості та яйця.

Автор: supy.guru
  Традиційно журек готували у Польщі напередодні Великодня з картоплею, овочами, грибами
Традиційно журек готували у Польщі напередодні Великодня з картоплею, овочами, грибами

Рибний чаудер

Суп з морепродуктів є традиційною і популярною американською стравою XVI століття. Готують з тріскою і картоплею.

Німецький суп піхельштайнер

Рагу Бісмарка, як ще називають цей суп, готується дуже густим і фактично може одночасно бути як першою, так і другою стравою. У нього додають практично все, що знайдеться в холодильнику. Але в першу чергу - ковбаски, сардельки, інші м'ясні продукти, а потім овочі, капусту, квасолю.

Автор: Ням-ням
  Рагу Бісмарка, як ще називають цей суп,  готується дуже густим і фактично може одночасно бути як першою, так і другою стравою
Рагу Бісмарка, як ще називають цей суп, готується дуже густим і фактично може одночасно бути як першою, так і другою стравою

Іспанський гаспачо

Згідно з легендою, вперше його готували погоничі мулів із залишків продуктів. Для нього овочі, в першу чергу помідори, перетворюють в пюре. Туди ж додають огірки, солодкий перець, часник, цибулю, оливкову олію, оцет, сіль і прянощі. Гаспачо подають холодним і їдять найчастіше в спекотну погоду.

Автор: Афиша-Еда
  Згідно з легендою, вперше його готували погоничі мулів із залишків продуктів
Згідно з легендою, вперше його готували погоничі мулів із залишків продуктів

Азербайджанська довга

Її готують з кислого молока, рису або нуту і зелені. Потім додають вже готові м'ясні фрикадельки. Довгу можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Калакейтто з Фінляндії та Карелії

Друга назва - молочна уха. Готують з білої риби, молока або вершків. Сюди ж обов'язково додається борошно, що надає супу густоти.

Болгарський таратор

Холодний суп. Роблять з кислого молока, в яке додають нарізані огірки, волоські горіхи, часник, кріп, рослинну олію і спеції.

Холодник

Поширений в білоруській, польській, литовській, латиській кухнях. Його роблять з відвару буряка, овочів, відварених яєць, зелені і кефіру або сметани. Подається обов'язково холодним.

Грузинський харчо

Суп з яловичини, рису, волоськими горіхами і сухою подрібненою сливою чи кислим соусом ткемалі. Суп дуже пряний, гострий, з великою кількістю часнику і зелені. Набагато густіший, ніж інші супи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 кавових напоїв: користь, шкода та калорійність

В'єтнамський фо

Суп з локшиною, в який при сервіруванні додають яловичину або курятину, а іноді шматочки смаженої риби або рибні кульки. У першому випадку блюдо носить назву фо бо, у другому - фо га, а в третьому - фо ка.

Автор: АиФ
  В’єтнамський фо -  суп з локшиною, в який при сервіруванні додають яловичину або курятину, а іноді шматочки смаженої риби або рибні кульки
В’єтнамський фо - суп з локшиною, в який при сервіруванні додають яловичину або курятину, а іноді шматочки смаженої риби або рибні кульки
Салат продовжує бути корисною, смачною та доступною стравою. Це чудовий спосіб наситити свій організм корисними речовинами без шкоди для фігури.

Готуючи салат, можна експериментувати та комбінувати з безліччю улюблених інгредієнтів. До того ж, можна обрати сезонні складники, які будуть насичені поживними речовинами, а коштувати копійки, пише 24 канал.

У середньому салати мають 200 калорій в одній порції. Звичайно, якщо вони не приправлені щедро майонезом.
Зараз ви читаєте новину «13 супів різних народів, які варто спробувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути