вівторок, 10 вересня 2019 16:03

10 видів посуду, які необхідні на кухні

10 видів посуду, які необхідні на кухні
Який посуд обов'язково має бути на кухні?

На кухні в кожної людини є безліч необхідних інструментів та посуду. Якісь ми використовуємо частіше, якісь рідше. Але на кухні кожної господині повинен бути базовий набір посуду.

Пропонуємо вашій увазі перелік 10 видів посуду, необхідного на будь-якій кухні.

1. Чайник для кип'ятіння води. Його об'єм залежить від кількості осіб в родині. Для сім'ї з одного-двох чоловік достатньо чайника на 2 літри, для середньої родини, 3-4 літри, а от для великої сім'ї на 5-6 літрів. Чайник може бути емальований або з нержавіючої сталі.

2. Кавник або чайник для заварки. Вони можуть бути фарфоровими або металевими. Зазвичай їх об'єм від 700 мл до 1,5 л.

3. Каструлі. На кожній кухні має бути 6-8 каструль. Вони необхідні для приготування супу, кип'ятіння молока, варіння пельменів та вареників, для компотів і киселів, для каш, плову, смаження та тушкування овочів і м'яса, обсмажування пиріжків тощо. Найкращий варіант, коли на кухні є каструлі з різного матеріалу (нержавіючої сталі, емальовані та чавунні)

4. Сотейники. Пристосування більшого розміру підходить для смаження, а меншого для кремів та соусів. Варто зазначити, що емальований сотейник краще використовувати для швидкого приготування страв, а також для розігрівання уже готових. Більше того, в сотейнику ви можете готувати каву, какао та тому подібні напої.

5. Сковорідка, металеві листи. Подібний посуд використовується для смаження (наприклад котлет чи риби), для тушкування овочів та м'яса, а також приготування інших страв. Сковорідки бувають різних видів. Незамінний атрибут будь-якої кухні універсальна сковорідка, яка підходить для приготування будь-яких страв. Незамінний атрибут це сковорідка для млинців. Вона має спеціальне покриття, завдяки якому млинці не пригорають. Ще один популярний різновид – вок сковорідка. Прекрасне рішення для приготування страв східної азіатської кухні.

6. Кухонні ложки. Потрібна велика ложка для розкладки гарнірів та помішування страв. Також не обійтися без емальованої шумовки. Вона особливо необхідна при готуванні бульйону та джемів.

7. Пристосування для проціджування та просіювання. До цієї категорії належать друшляк (емальований та алюмінієвий). Також це металеве сито – для борошна (воно може бути густе та рідке). Не рідкість і дерев'яне решето для відкидання вареників та пельменів. Ще один різновид такого пристосування – для проціджування. Вони, як правило, мають невелике заглиблення. Завдяки їх використанню зможете виконати будь-який процес.

8. Прилади для товчіння. 3-4 ступки порцелянові різних розмірів з товкачем; ступка дерев'яна - для товчіння горіхів; дві толкушки для пюре або толкушка і дерев'яна лопаточка.

9. Кухонні ножі. Їх різноманіття може вразити кожного. На кожній кухні повинен бути ніж для м'яса, шеф (для будь-яких процесів), ніж для розрізання кісток, рибний, для овочів та фруктів, для хліба і сиру, а також овочечистка.

10. Дошки. Кухонні дошки можуть бути пластикові, дерев'яні, силіконові та металеві. З їх допомогою зможете нарізати будь-які продукти та швидко очистити поверхню. Форма та розмір таких виробів може бути різною - все залежить від ваших потреб.

Як бачите, різноманіття посуду для кухні вражає кожного. Якщо ви вирішили придбати ножі, сковорідки чи каструлі, вам просто необхідно відвідати Інтернет-магазин "Я в шоке". В нашому каталозі ви знайдете широкий асортимент вибору, доступну вартість товарів, а також високий сервіс. Наші консультанти допоможуть вам оформити замовлення, а також подбають про зручну доставку в будь-який регіон країни.

Зараз ви читаєте новину «10 видів посуду, які необхідні на кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути