вівторок, 06 лютого 2024 09:40

10 продуктів для найкорисніших сніданків, від яких будете ситими пів дня

10 продуктів для найкорисніших сніданків, від яких будете ситими пів дня
Найкорисніші сніданки: топ-10 продуктів для ранкових рецептів Фото: pinterest

Коли йдеться про сніданок, важливо обирати корисні продукти.

Здоров'я організму залежить безпосередньо від якості споживаної їжі.

Тому важливо обирати рецепти корисних сніданків. Для цього треба знати, які продукти купувати, і як правильно їх поєднувати між собою.

Найкорисніші сніданки: продукти для рецептів

Яйця

Корисний сніданок з яєць можна зробити дуже швидко. Даний продукт багатий на білки і жири, містить мінімум вуглеводів. До складу входять антиоксиданти, амінокислоти, а також вітаміни В12 і D. Яйця є джерелом мікроелементів: кальцій, магній, цинк, залізо і фосфор.

Крупи

Для сніданку найбільше підходить вівсянка і гречка. Вибирайте цільнозернові крупи, так як в них міститься найбільше корисних речовин. Вівсянка, наприклад, містить на 100г сухих пластівців: 12г білка, 65г вуглеводів, вітаміни групи B і мінеральні речовини.

Кисломолочний сир

Хоч його і не рекомендують вживати на вечерю, але це смачний сніданок. Для насичення досить 200 г сиру, не варто зловживати, так як це досить важка їжа. Він багатий на білки, жири (в залежності від жирності продукту), кальцій. Сир корисний для печінки і серця.

Йогурт

Швидкий і корисний сніданок без тягот. Вибирати потрібно натуральні йогурти без добавок і цукру. Якщо ви не можете знайти смачний продукт, Ви можете зробити його самостійно за допомогою молока і закваски. У йогурті міститься велика кількість біфідобактерій, які позитивно впливають на мікрофлору кишечника.

Сир

Тут краще віддавати перевагу напівтвердим сирам: бринзі, моцареллі, сулугуні. Вони не сильно жирні і універсальні. Відмінно поєднуються в бутербродах з іншими продуктами, можна додавати до яєчні, каші.

М'ясо

Це може бути курка, кролик, яловичина, нежирна свинина. М'ясо багате на білки і не містить вуглеводів. Можна використовувати для бутербродів і на додаток до солоної каші.

Цільнозерновий або житній хліб

Він може служити як основою для страви, так і доповненням. Корисний хліб багатий на вуглеводи, вітаміни групи В, клітковину і мікроелементи. Корисні сніданки для схуднення теж можуть включати борошняне.

Мюслі

Вибирайте суміш без цукру, цукатів, кукурудзяних пластівців. До складу повинна входити смажена або сира вівсянка, сухофрукти, горіхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо не встигаєте поснідати: ключове правило

Ягоди та фрукти

Їх можна додавати в каші, йогурт, сир. Вони багаті на вітаміни і антиоксиданти, швидко засвоюються і нормалізують роботу кишечника.

Мед

Краща альтернатива цукру і шкідливих цукрозамінникам. Смачний, корисний сніданок навряд чи обійдеться без нього. Він багатий на вітаміни, мікроелементи і антиоксиданти, а також підвищує імунітет.

Якщо у вашому домі ви приймаєте гостей, смачний сніданок стане ще одним способом продемонструвати свою гостинність та турботу.

Розповімо про п'ять найсмачніших варіантів ситних сніданків, які здивують гостей і вони вам точно подякують за теплий прийом.

Зараз ви читаєте новину «10 продуктів для найкорисніших сніданків, від яких будете ситими пів дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути