Капкейки - універсальний десерт, який люблять як дорослі, так і діти. Часті ці солодощі готують для вечірок та сімейних свят замість тортів.
Рецепт капкейків простий. Вони можуть бути білі ванільні, шоколадні та червоні. Останні нагадують торт "Червоний оксамит". Крем готується з вершкового сиру і масла, щоб відмінно тримав форму.
"Червоний оксамит"
Інгредієнти:
Борошно - 220 г
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 80 г
Олія - 80 мл
Кефір - 180 мл
Цукор - 150 г
Какао - 20 г
Сода - 1/2 ч. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - 1/3 ч. л.
Барвник харчової червоний - 1 ч. л.
Для крему:
Сир вершковий - 300 г
Масло вершкове, розм'якшення - 120 г
Цукрова пудра - 70 г
Ванільний цукор - 1 ч. л.
Приготування:
Змішати борошно, розпушувач, какао і соду. У вершкове масло, збите з цукром, по одному додати яйця, не припиняючи збивання. До цієї ж маси додати олію, кефір і барвник. Все ще раз добре збити.
З'єднати сухі і рідкі інгредієнти і замісити тісто негусто для кексів на кефірі. Розкласти тісто по формах. Не заповнювати їх більше, ніж на 2/3. Випікати кекси 20 хвилин в духовці, розігрітій до 175 градусів.
За цей час зробити вершковий крем для капкейків. Для цього збити м'яке вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним цукром. Перемішати лопаткою з вершковим сиром кімнатної температури.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигадливі десерти: 10 апетитних тортів з тюльпанами
Ванільні капкейки
Інгредієнти:
Масло вершкове - 85 г
Цукор - 150 г
Сіль - ¼ ч. л.
Сметана - 85 г
Ванільний екстракт - 1 ч. л.
Білки кімнатної температури - 3 шт.
Борошно - 160 г
Розпушувач - 2 ч. л.
Молоко - 120 мл
Для ванільного крему:
Масло вершкове - 200 г
Цукрова пудра - 200 г
Ванільний екстракт - 1 ч. л.
Молоко - 50 мл
Приготування:
Збити м'яке вершкове масло з цукром і сіллю до пишної маси. Додати сметану, ванільний екстракт або ванільний цукор і збивати, поки вони не з'єднаються.
Додати яєчні білки в два прийоми і збивати міксером. Потроху додати молоко і продовжувати збивати до однорідності.
В окремому посуді просіяти борошно і порошок для випічки. Додати в тісто половину сухих інгредієнтів і збивати до однорідності суміші.
Перекласти тісто в кондитерський мішок і заповнити одноразові паперові форми наполовину. Пекти десерт 20 хв і прикрасити кремом.
Кондитер Єлизаветта Глінська поділилася рецептом зимового пирога. Для аромату додає цитрусові. Ніжна текстура десерту виходить завдяки мармеладу та вершковій заливці.
Коментарі