четвер, 20 лютого 2020 07:00

Зеленського запідозрили в таємних переговорах із Кремлем

"Довірений силовик Путіна летить до Оману саме в той час, коли там відпочиває президент Зеленський. Летить не державним бортом, а чартером, який складно прив'язати до конкретних осіб. Саме цей чартер далі опиняється в розпорядженні президента Зеленського для термінового повернення в Київ, яке чомусь затрималося майже на добу", — йдеться в розслідуванні програми "Схеми" від 13 лютого.

Володимир Зеленський був в Омані з родиною із 2 січня. Його супроводжував помічник Андрій Єрмак, тепер — глава Офісу президента. Про подорож офіційно не повідомляли. Після появи у ЗМІ фото Зеленського з відпочинку в готелі заявили, що поїхав в офіційних справах — для зустрічі з тамтешніми урядовцями.

Уранці 8 січня після вильоту з аеропорту в Тегерані розбився лайнер МАУ. Всі 176 людей на борту загинули. 11 із них — громадяни України. Речниця президента Юлія Мендель повідомила у фейс­буку, що Зеленський терміново повертається в Київ. Журналісти відстежили рейс, яким він прибув в Україну 9 січня о 2:37. Літак прилетів до Оману з Росії 8 січня близько першої години ночі, свідчать публічні онлайн-сервіси відстежування повітряних суден. На його борту був колишній директор ФСБ і нинішній голова Ради безпеки РФ Микола Патрушев, за даними джерела "Схем".

В Офісі президента України кажуть, що Зеленський ніколи не зустрічався з Патрушевим. Розслідування назвали маніпуляцією. На журналістів подають до суду.

— Якщо зустріч Зеленського й Патрушева справді відбулася, це неприпустимо. Але на підтримку президента це не вплине, — розповідає політтехнолог Олексій Голобуцький, 43 роки. — Володимир Олександрович раніше казав, що заради миру хоч із чортом готовий зустрічатися. Він досі ніби перебуває у виборчій кампанії. Хоче подобатися великій кількості людей. А це може шкодити національній безпеці й міжнародним відносинам.

— Президент міг вести переговори з представником Путіна. Але гірше те, що ми не віримо заявам української влади, — говорить політолог Віктор Небоженко, 67 років. — За кілька місяців Зеленський втратив довіру активної частини українського суспільства. Він прихильник швидких рішень. Москва хоче його нейтралізувати. Тому підштовхує до кроків, що шкодять репутації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського запідозрили в таємних переговорах із Кремлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути