четвер, 29 квітня 2021 07:15

Зеленський поставить під загрозу санкції проти Росії

— Усе йде до того, що зустріч із Путіним відбудеться, — заявив президент України 43-річний Володимир Зеленський 26 квітня.

Тижнем раніше він закликав Кремль припинити загострення на Донбасі й заявив про готовність зустрітися з президентом РФ "у будь-якій точці українського Донбасу". Путін запропонував Зеленському приїхати до Москви "у будь-який зручний час". Але питання Донбасу обговорювати відмовився. Сказав, українське керівництво повинно контактувати з ватажками ЛНР і ДНР.

— Тристороння контактна група майже завершила узгодження "пасхального перемир'я" на Донбасі. Не погодили тільки документальне формулювання, — сказав Зеленський.

— Кремль заявив, що Донбас з українським президентом обговорювати не будуть. Як і статус Криму. Для чого тоді зустрічатися? — каже директор Інституту світової політики 46-річний Євген Магда. — Зеленський хоче подати це як успіх. Але так зруйнує "нормандський формат" (переговори між лідерами України, Франції, Німеччини й Росії. — ГПУ) і поставить під загрозу антиросійські санкції Заходу. Адже Росія заявлятиме, що веде діалог з Україною, і вимагатиме зняття обмежень.

Хто дасть гарантії, що разом із Путіним на зустріч не приїдуть ватажки бойовиків Пушилін і Пасічник. Та й хто дасть гарантії, що Кремль виконуватиме домовленості?

— Зеленський має визначитися, з ким хоче грати в одній команді, — говорить політолог 40-річний Костянтин Батозський. — Євросоюз налаштований на мир, щоб співпрацювати з Росією економічно. Політика Вашингтона щодо Москви суворіша. Штати не сприймуть двосторонньої зустрічі Путіна з Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поставить під загрозу санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути