пʼятниця, 03 серпня 2018 07:10

Зарплати українців досягли історичного максимуму

Торік зарплати українців досягли історичного максимуму за паритетом купівельної спроможності. Це співвідношення цін у США і Україні стосовно однакового набору товарів і послуг. Досі найвищі зарплати були 2013-го — еквівалент $1017. Минулого року — $1073, підрахували російські фахівці з Вищої школи економіки. Ось і відповідь, чому кількість оптимістів за рік зросла одразу на 10%.

Узагалі-то, після поїздок у Швейцарію та Німеччину в мене була підозра, що картинка із зубожінням дещо перебільшена. Коли там платиш за проїзд в електричці 750 гривень, а тут їдеш за 40. Або коли в центрі Києва обідаєш удесятеро дешевше, ніж у глухому альпійському селі. Розумієш, що 1 долар тут і там — це зовсім різна купівельна спроможність.

Але це ще не все. Українські зар­плати продовжують рости. За підсумками травня цього року, нарахували вже $1271. Для порівняння, в Росії з їх нафтодоларами — всього $1550.

Які цифри статистики ще потрібні, щоб перестати скиглити, що все погано, й почати працювати?

Зараз ви читаєте новину «Зарплати українців досягли історичного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути