понеділок, 09 листопада 2009 17:11

Закон про виділення грошей на боротьбу з грипом повинен підписати президент

Юлія Тимошенко закликала президента не зволікати з підписанням закону про виділення коштів на боротьбу з епідемією грипу. Під час робочої поїздки до Ужгорода прем"єрміністр нагадала, що з моменту ухвалення закону минуло  декілька днів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

— Я звертаюся до президента з проханням терміново підписати цей закон і дати можливість отримати уряду, Міністерству охорони здоров"я 1 мільярд гривень. Без цих коштів у нас значно сповільниться закупівля ліків та устаткування, — наголосила Тимошенко.

У зв"язку з епідемією в Секретаріаті президента обговорюють варіанти запровадження в країні надзвичайного стану і перенесення виборів глави держави на травень 2010-го. Юлія Тимошенко заявила, що для перенесення виборів підстав немає:

Вважаю неприпустимою рекламу лікарських засобів на телеканалах

— Ще раз хочу підкреслити, що в кожної області свій епідеміологічний поріг. — Як тільки в області будь-яке захворювання досягає піку — вводиться карантин... Тому це об"єктивний підхід, в ньому немає ніякої суб"єктивної складової, і поки що підстав для скасування виборів немає.

Уряд має намір у понеділок, 9 листопада, виділити кошти для виплати доплат для лікарів, зайнятих у неробочий час в умовах епідемії, за словами Тимошенко:

— Ми в понеділок виділимо кошти. — Така робота в умовах епідемії лікарями дійсно проводиться.

В Ужгороді прем"єр заявила, що підтримує заборону реклами медичних препаратів у телевізійному ефірі:

— Вважаю неприпустимою рекламу лікарських засобів на телеканалах.

Тимошенко засумнівалася в можливості ухвалення відповідного закону народними депутатами, оскільки, за її словами, "у Верховній Раді присутнє достатньо серйозне лобі, яке цей закон не пропустить".

Зараз ви читаєте новину «Закон про виділення грошей на боротьбу з грипом повинен підписати президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути