пʼятниця, 13 квітня 2018 07:30

Західна коаліція вдарить по військах Асада й Путіна

Автор: www.radio.gov.pk
  Після недавнього перемир’я місто Дума безперервно бомбардували. Місцеві жителі сиділи в підвалах. Токсичні гази, які застосували урядові війська Сирії, а саме хлор, осідає і спричиняє найтяжчі отруєння у людей, які ховаються в підземеллях. Більшість медичних установ міста не працюють. Надати допомогу постраждалим нікому. 7 квітня 2018 року, Дума, Сирія
Після недавнього перемир’я місто Дума безперервно бомбардували. Місцеві жителі сиділи в підвалах. Токсичні гази, які застосували урядові війська Сирії, а саме хлор, осідає і спричиняє найтяжчі отруєння у людей, які ховаються в підземеллях. Більшість медичних установ міста не працюють. Надати допомогу постраждалим нікому. 7 квітня 2018 року, Дума, Сирія

"Москва обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росіє, вони прилетять. Вони будуть хороші, нові й "розумні". Не треба підтримувати тварину, яка вбиває газом своїх громадян і отримує задоволення від цього", — написав у "Твіттері" президент США 71-річний Дональд Трамп 11 квітня.

150 людей загинули й майже тисячу постраждали в результаті атаки забороненою у світі хімічною зброєю на місто Дума, повідомила рятувальна служба "Білі каски". Напад здійснили сили сирійського президента Башара Асада у ніч на 8 квітня. Його підтримує Росія. Дума — останнє місто, яке контролюють повстанці поблизу столиці.

9 квітня Дональд Трамп пообіцяв ухвалити відповідь на події у Сирії протягом 48 год. Війська Асада перекинули частину бойової авіації на базу "Хмеймім", яку використовує РФ. Остерігаються авіа­ударів коаліції на чолі зі Штатами. Це може статися до понеділка, повідомили джерела британської газети "Дейлі Телеграф". Лондон розпорядився свої підводні човни перемістити ближче до Сирії — на відстань ракетного пострілу.

Росія назвала хіматаку провокацією й заблокувала розслідування в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй.

— Після відмови повстанців ­відступати з Думи війська Асада завдали хімічного удару. Зрештою опозиція погодилася ви­йти з міста. Тобто токсичний газ Асад використовує як стимул до переговорів, — пояснює директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, 52 роки. — Він узгоджує свої дії з Москвою.

Ми наближаємося до масштабного спланованого удару по військах Асада з боку західних країн. Вони не стільки підтримують сирійську опозицію, як виступають проти політики Кремля в Сирії. Асад — лише зброя в руках росіян, якою вони розмахують перед усім світом.

Дональд Трамп свого часу критикував попередника Барака Обаму, бо той у подібній ситуації пішов на домовленість із Кремлем. Вона передбачала повне знищення хімічної зброї на території Сирії — і не спрацювала. Трамп розуміє: повномасштабний удар може призвести до прямого зіткнення з росіянами. Але не може піти на угоду з Москвою, як попередник. Тому змушений буде ухвалити рішення про завдання авіаудару.

Росія воює на два фронти — в Україні і Сирії. Що більше втрат зазнає там, то краще для нас.

Зараз ви читаєте новину «Західна коаліція вдарить по військах Асада й Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути