четвер, 17 травня 2012 00:00

За що цькують у школі

Моя знайома Ева написала на своїй сторінці у "Фейсбуці": "Вчора я реєструвалася в "Гугл+", і мене запитали, якої я статі. Варіанти відповіді — чоловіча, жіноча чи інші. Я люблю "Гугл!"

Важко передбачити, в якому напрямку котиться світ. Але в майбутньому точно не буде визначеної статі людей. У шведських дитсадках звертаються до дітей "друзі" — щоб не було розподілу на хлопчиків і дівчаток. Торік Австралія дозволила своїм громадянам вказувати в паспортах стать як жіночу, чоловічу чи невизначену.

Трансґендерний рух почав активно діяти в школах Сполучених Штатів. Підліткам пропонують цілий список нових визначень: "бісексуально-зацікавлений", "гетеро-гнучкий", "поліаморний". Студенти коледжу в Каліфорнії проголосували, аби студентська конституція мала ґендерно-нейтральні слова. Гей-парад? Будь ласка. Одностатеві шлюби?  Шість американських штатів узаконили права пар геїв. Роман "Середня стать" письменника Джефрі Євгенідіса про дівчинку, яка народилася гермафродитом і перетворилася на хлопчика за допомогою операції, став бестселером. Автор здобув Пулітцерівську премію. І зовсім недавно президент Барак Обама висловився на підтримку шлюбів між геями. Колись такою ж спокусливою передвиборною обіцянкою було вирішити питання нелегальних іммігрантів й Америці.

Неоднозначне висловлювання на адресу геїв у США стає так само неетичним, як і хизування багатством. Ще одна моя приятелька Вілена має доньку-школярку. 13-річна дівчинка скаржиться, що кілька однокласниць-лесбійок чіпляються до неї. Вілена кілька разів пропонувала дочці піти разом до школи, поговорити з учителями й вирішити проблему. Але мала проти:

— Мене зацькують у школі, якщо хтось дізнається, що я скаржилася на представників секс-меншин.

Зараз ви читаєте новину «За що цькують у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути