Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2022 06:20

"Вторгнення закінчиться катастрофою для Росії"

— Путін вимагає від України виконання Мінських угод у московській інтерпретації, — каже російський політолог 81-річний Андрій Піонтковський. — Хоче легалізувати в українському політичному правовому полі свій військово-терористичний плацдарм — ОРДЛО. Щоб Україна надала особливий статус двом військовим корпусам, якими керують генерали з РФ. Це — руйнація України.

Зараз туди перекинули бандитів Вагнера (неофіційне озброєне формування, відоме як приватна військова компанія. — ГПУ). І Україна має все це узаконити, щоб бандитські структури спокійно пересувалися її територією.

Путін вимагав цього двома турами військових хороводів навколо України. Шантаж не вдався. Але він не збирається відповзати. Планує реалізувати інші військові акції.

Класична воєнна операція вглиб України з метою окупації та встановлення маріонеткової влади закінчиться катастрофічно для Росії. Путін це розуміє. Але це не змушує його відмовлятися від планів. Найближчим часом є велика ймовірність воєнних акцій. Не прямого вторгнення, є великий спектр інших провокацій. Ті ж "вагнерівці" в ОРДЛО. В Україні багато російських диверсантів. Путін піде на військове загострення. Але його переконали утриматися від великого вторгнення.

Для окупації країни тієї кількості військ, що є навколо кордонів з Україною, недостатньо (за західними оцінками, майже 130 тис. військових. — ГПУ). А потрібен мільйон. Стільки він не має.

Путін це зрозумів, але дотримуватиметься підступних методів — ракетні обстріли, морська блокада. Піде на всі гидоти, окрім воєнного вторгнення та спроби окупувати всю Україну.

Останній тиждень у Москві вмовляли Путіна відмовитися від війни з Україною. Є опір еліт. Але він приїхав із Китаю одухотворений. Проговорився стосовно війни із Заходом: "Так, ми поступаємося Заходу й НАТО, але ми готові застосувати ядерну зброю. А вони після першого нашого ядерного удару злякаються та відступлять". Це означає, що Путін налаштований рішуче.

В України — максимальна й історично безпрецедентна підтримка. Вісім років знадобилося Заходу, щоб зрозуміти: здати Україну — показати свою слабкість. А наступними будуть країни Балтії та інші.

Американці переоснастили свої ракетні авіаносці боєголовками малої потужності. Щоб відповісти на малі ядерні удари, яких по­грожує завдати Путін. Капітулювати не будуть. Відповідатимуть такими ж ядерними ударами. Головна ідея Путіна — перенести нинішній конфлікт у зіткнення з НАТО і змусити Альянс капітулювати, застосувавши ядерну зброю.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Вторгнення закінчиться катастрофою для Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути