Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 04:30

Влада навмисно нагнітає пристрасті

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що під час акцій протесту 22 січня дехто готується пролити кров. Позицію керівника провоохоронців важко назвати адекватною. Адже в його підпорядкуванні величезна армія професіоналів, чий обов'язок без зайвого галасу запобігати можливим злочинам, а не розпатякуватися про це публічно.

Незабаром поширилася інформація про наказ заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка не допустити виїзд до Києва несправного транспорту. Фактично пропонувалося зупинити потік людей, які можуть прямувати на протести. Зрозуміло, конфліктів з таким підходом не уникнути.

Поповзли чутки, що СБУ отримала вказівку підготувати серію нападів на журналістів. Але на відміну від часів Кучми, спецслужба має діяти більш вишукано і розправлятися з неугодними писаками руками героїв їхніх публікацій. Затим губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк повідомив, що арештовані за підрив пам'ятника Сталіну "тризубівці" насправді готували замах на Віктора Януковича. В них начебто вилучили арсенал зброї, яким планували збити літак президента.

Усі ці заяви дуже нагадують події 2004 року. Нардеп Тарас Чорновіл, який свого часу був наближений до Віктора Януковича, розповідав, що знаменитий івано-франківський "замах" на життя біло-блакитного кандидата готувався як імітація. Насправді у Віктора Федоровича мав полетіти зовсім інший предмет, а "потерпілий" — симулювати непритомність. Це дало б підстави здійняти галас про підступність українських націоналістів. Однак спритний студент із курячим яйцем випередив політтехнологів Януковича. Їхній патрон став посміховиськом.

Практика показала, що команда Януковича не відмовляється від старих методів. І зараз навмисно нагнітають пристрасті, щоб залякувати народ. Якщо, не дай Бог, станеться конфлікт, влада вустами міністра Могильова задоволено скаже: "Ми ж попереджали". Усю вину звалять на учасників та організаторів протестів.

Зараз ви читаєте новину «Влада навмисно нагнітає пристрасті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути