Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2018 06:20

Вишинського підозрюють у державній зраді

"Після заборони "Раша тудей" російські державні пропагандисти відкрили в Києві "РИА Новости Украина". Слідство має докази виконання проплачених антиукраїнських атак цією структурою, участі наших співгромадян у цій дезінформаційній війні", — пише генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко 15 травня у "Фейсбуку".

Цього дня Служба безпеки провела обшуки в київському офісі агенції "РИА Новости Украина". Слідчі встановили, що РФ використовувала її в гібридній інформаційній війні проти України. Щомісяця на це виділяли 53 тис. євро — приблизно 1,6 млн грн.

У керівника агенції Кирила Вишинського знайшли два паспорти — український і російський. Чоловіка затримали, оголосили про підозру в державній зраді. У СБУ кажуть: за завданням із Москви проводив у Криму антиукраїнські інформаційні акції. Із журналістами випускав матеріали, які виправдовували анексію півострова. За це президент Росії Володимир Путін нагородив Вишинського медаллю "За повернення Криму". Указ був таємним.

— Ці кроки влади нагадують імітацію діяльності перед президентськими виборами. Все роблять надто демонстративно, — говорить політолог 65-річний Віктор Небоженко.

— Чотири роки Міністерство інформаційної політики, СБУ й Рада національної безпеки бездіяли. Боялися реакції Росії. Лише зараз, перед виборами, стали патріотами. Найгірше, що може статися: в боротьбі з медіа, які просувають "русский мир", почнуть утискати українську незалежну пресу.

Зараз ви читаєте новину «Вишинського підозрюють у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути