четвер, 20 березня 2008 14:31

Ви вже працюєте на дачі чи городі?

Незважаючи на прохолодну погоду й сніг, весна поволі бере своє. Дедалі яскравіше сонце нагадує, що час починати думати про садки та  грядки. Ви вже працюєте на дачі чи городі?



Євген Дудар, 74 роки, письменник-гуморист, Київ:

— У мене дача на хуторі Мозамбік у Гондурасі, за 100 кілометрів від Києва. Усе тут, в Африці, добре. Великий творчий процес у мене. Орудую вилами, граблями, сокирою та молотком. Наводжу лад. Люблю порядок. Хочу, щоб, коли сонечко пригріє, в мене чиста трава була. На ділянці нічого не саджу — усе саме росте: кропива, лопухи, кручені паничі, чорнобривці. Маю великий сад. Десять 50-літніх лип, яблуні, груші, черешні. Нарізав із них сухого гілля, постягував хмизу. Тепер треба, щоб він підсох. Дещо попалю, а щось збережу для каміна чи щоб шашлики готувати.



Валентина Полякова, 62 роки, пенсіонерка, Херсон:

— Маємо дачу з ділянкою чотири сотки за містом. Уже висіваємо цибулю, моркву, редиску, садимо часник. Перекопуємо землю. Картоплю садити ще холодно — це робитимемо у квітні. Підрізаємо виноград, дерева, малину, вигрібаємо й палимо сміття. У сусідів є парники, то вони під плівкою висаджують помідори й огірки. А на ґрунті ще садити рано.



Анатолій Терещук, 72 роки, травознавець, Рівне:

— Раніше в мене був аптекарський город, я його торік продав. А минулого тижня взяв 10 соток у селі на березі Горині, за 20 кілометрів від міста. Там у мене ростимуть меліса, м"ята, звіробій, материнка,  реліктове дерево гінгко тощо. А взагалі у нас на Поліссі зараз тільки кури по городах ходять. Баби вийдуть пізніше — після Благовіщення. Поки що земля сира й холодна, у полі й на городі ще нічого не можна робити.



Лідія Бортникова, 80 років, пенсіонерка, Кіровоградська область:

— Два тижні тому заходилася ремонт робити в дачному будиночку. Чоловік захворів, лежить удома, то все сама роблю. Пофарбувала вікна, двері, шпалери поклеїла, бо ціле літо тут доведеться жити. На ділянці ще нічого не садили. Зараз через день дощі йдуть. Садитимемо картоплю й овочі — усього потроху. Бо ж харчуємося з землі. Маємо ще дві яблуні, дві сливи, абрикосу, малину, виноград. Ще ось підлогу пофарбую — почну дерева обрізати.



Тарас Федюк, 53 роки, поет, Київ:

— Дачу в Овідіополі Одеської області будую з 1994 року. Зараз  штукатурять стіни. Там гарний садок із яблунь, слив, груш, абрикосів, персиків. Городу немає, бо в цій місцевості сухо, треба постійно поливати. Так що не виходить годуватися з дачі. Це буде заміський будинок над Дністровським лиманом. Житиму там — писатиму вірші, читатиму, ловитиму бичків.

Зараз ви читаєте новину «Ви вже працюєте на дачі чи городі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути