Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2012 06:30

Вага силовиків у суспільстві викликає страх

 

— У західній культурі не прийнято нарікати на вбогість, бо це означає примирення зі статусом невдахи. А в нашій — навпаки. Хоча і вони, і ми однаково живемо у кредит, то ж економічні страхи спільні, — каже соціальний психолог Олег Покальчук, 55 років. Він коментує результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Фінансових махінацій наші люди бояться більше, бо державному і приватному контролю в Західній Європі можемо протиставити корумповані інституції. Так само і страх бути засудженими за злочин, до якого ти непричетний, — у нас незрозуміла логіка функціонування державних інституцій. Влада підносить вагу силовиків у суспільстві. Це викликає страх.

Екологічні страхи в українців і громадян Європи різняться, бо маємо різні початкові умови. Ми як жили за жахливої інфраструктури, так і продовжуємо. Злякати нас може хіба те, що брудне може стати ще бруднішим. А в європейців, які живуть за доброї інфраструктури, свій стандарт — забруднитися може тільки чисте.

Зараз ви читаєте новину «Вага силовиків у суспільстві викликає страх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути