вівторок, 01 червня 2010 01:30

В олімпійському Буковелі без медалей не залишимося

Спортивне і політичне життя мають різний алгоритм. Великі події великого спорту, як-от футбольні кубкові фінали та Олімпійські ігри, планують заздалегідь. І далеко не завжди державний керівник, який домігся для своєї країни права провести великий спортивний форум, залишався на посаді до його початку. Навіть у Радянському Союзі, де не було ніяких виборів, Леонід Брежнєв із великими труднощами дожив до Олімпіади-1980, право на проведення якої здобули за шість років перед тим.

Вікторові Ющенку не доведеться перейматися футбольним Євро-2012. Зате його наступник разом із своєю командою з величезним ентузіазмом заходилися виділяти й освоювати бюджетні мільярди на футбольний чемпіонат. І, судячи з усього, це їм сподобалося. Бо Віктор Янукович заявив про намір здобути право провести в українському Буковелі Олімпійські ігри 2022 року.

Треба зробити українцями з десяток російських спортсменів та спортсменок

Теоретично зимова Олімпіада є зараз чи не єдиним способом урятувати зимові види спорту від остаточного занепаду. Бо, як прийнято казати, Ігри минуть, а все, що для них збудують, залишиться. Іншого приводу почати зводити сучасні споруди для зимового спорту нам не знайти. Лижні спуски в Буковелі поки що мають до зимового спорту таке саме відношення, як численні магазини спорттоварів у столиці. Навряд чи кілька трас для саночників, два трампліни та закрита ковзанка, які мають з"явитися у Прикарпатті в разі проведення там Олімпійських ігор, зроблять для українців зимові види спорту такими ж масовими, якими вони є в альпійських країнах. Власне, цього нам і не треба. Головне — отримати державне фінансування на будівництво олімпійських об"єктів. І хто б не був у нас президентом 2022-го, він дякуватиме за такий подарунок так само, як зараз Янукович вдячний Ющенку за Євро-2012.

Щодо олімпійських медалей, які мали б виграти ми як гіпотетичні господарі змагань, то з цим, гадаю, проблем не буде. Досить зробити українцями з десяток російських спортсменів та спортсменок, аби впевнено на це сподіватися. У зимовому спорті це роблять простіше, ніж у футболі.

Зараз ви читаєте новину «В олімпійському Буковелі без медалей не залишимося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути