середа, 20 липня 2011 06:15

"Урядовці взяли хабар"

Україна й Молдова підписали акт визначення та закріплення на місцевості меж 8-кілометрової автодороги Одеса–Рені поблизу молдовського села Паланка.

Шлях відійшов Україні. Це єдина суходольна ділянка, якою можна дістатися в українську частину Бесcарабії. Натомість Молдова отримала вихід до Чорного моря на кілометрі берега Дунаю в Джурджулештах.

— Уряд звинувачують у зраді національних інтересів, — розповідає громадський діяч із Кишинева Серджіу Прапорщік, 37 років. — Жителі села Паланка категорично проти передачі території Україні. Зараз селян не пускають до землі, до пасовищ, які розташовані через дорогу. Це десятки гектарів території.

Уряд обіцяє всі питання з селянами вирішити. Але не пояснює, на яких умовах передав територію. Контрольовані владою газети й телеканали про це говорять мало. Мовляв, так і треба було вчинити. В опозиційних медіа пишуть, що молдовани змушені були прийняти українські умови. Бо ті погрожували насильно встановити контроль за трасою, аж до прямого конфлікту. Іще кажуть, що урядовці взяли хабар від чиновників з Одеси чи Києва за таке рішення. Тож вийшло так, що Маріан Лупу (голова парламенту, виконує обов'язки президента Молдови. — "ГПУ") поїхав на день народження до Віктора Януковича з гарним подарунком.

Зараз ви читаєте новину «"Урядовці взяли хабар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути