понеділок, 14 грудня 2009 18:22

Юлія Тимошенко категорично проти сепаратизму

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не підтримує незалежності сепаратистських регіонів Грузії — Абхазії та Південної Осетії.

— Ніколи ні я, ні моя політична команда не визнаємо ці всі речі, які пішли на поділ території Грузії. Ми визнаватимемо тільки Грузію як територіально цілісну державу, — заявила кандидат у президенти Юлія Тимошенко в ефірі ТРК "Україна".

Свою позицію глава уряду пояснює тим, що на територію України, як і на територію Грузії, також постійно хтось зазіхає. Тому для Тимошенко збереження цілісності держави — святе.

— Кожен український політик, який хоч трохи любить свою країну, чудово розуміє, що визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії — це дати можливість Кремлю застосувати до нашої держави грузинський сценарій масової роздачі російських паспортів, скажімо, в Криму, — переконаний політолог Ярослав Макітра. — А згодом — ввести війська нібито для "захисту своїх громадян".

В Україні все-таки є політики, які виступають за незалежність Абхазії й Південної Осетії. Серед них і лідер Партії регіонів.

Як відомо, Абхазія й Південна Осетія самопроголошували незалежність від Грузії після окупації цієї території російськими військами влітку 2008 року. Незалежність бунтівних грузинських регіонів визнали також Нікарагуа й Венесуела — на знак вдячності за постачання зброї з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко категорично проти сепаратизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути