середа, 15 грудня 2010 03:15

Треба зменшувати штат облдержадміністрацій

Президент Віктор Янукович запропонував головам місцевих рад скоротити кількість чиновників, які перебувають у штаті органів самоврядування. Це має стати кроком адміністративної реформи, вважає глава держави.

Олексій Кайда, 39 років. Голова Тернопільської облради:

— Якщо впроваджувати адмінреформу, то треба зменшувати кількість працівників облдержадміністрацій. Агро-промисловий комплекс зараз повністю у приватних руках, фермери самі вирішують, що сіяти, то для чого там управління агропромислового розвитку? Так само підприємства практично повністю у приватній власності, а де є державна, її регулює фонд держмайна. Для чого управління промисловості? Одне управління економіки ОДА налічує 40 працівників. Навіщо стільки? У мене весь штат включно із головою та заступниками — 42 особи.

Апарат обласних рад по всій Україні хочуть скоротити до 35 людей. Це абсурд. Як може однакова кількість працівників бути в невеликій Тернопільській облраді і значно більшій Київській? У нашій облраді скорочувати нема кого. Кожен відповідає за якусь свою ланку роботи. Навпаки, нам треба збільшувати кількість працівників. Маю зараз двох осіб у відділі туризму, а треба ще щонайменше двох. Бодай одну людину треба ввести в штат відділу комунального майна. Я не пропоную збільшити кількість працівників на 10 чи 20. Але троє — це не велика витрата бюджету. У мене спеціаліст отримує на руки близько 1100 гривень.

Григорій Заболотний, 58 років. Колишній голова Вінницької облради:

— Коли я був головою облради, то максимум там працювало 38 людей разом із прибиральниками і водіями. Цього дуже мало, бо деякі виконували по кілька функцій. Для нормальної роботи потрібно хоча б 42–45 осіб. Скорочення  облрад призведе до загального незадоволення населення, адже збільшаться черги до чиновників. Крім того, на вулицю потрібно виставити 10 працівників, які вже мають кваліфікацію, привчені до дисципліни.

Для більшої ефективності потрібно не скорочувати працівників, а реструктуризувати відділи. І в ОДА, і в облраді є відділ, який займається комунальною власністю. З них треба залишити лише один.

Олег Панькевич, 38 років. Голова Львівської облради:

— Штат дійсно роздутий. Сьогодні в апараті працює 89 людей, тоді як, до прикладу у Франківській облраді лише 45. Частина людей була прийнята на посади буквально в останній тиждень перед виборами. Значну кількість працівників відправили на підвищення кваліфікації в останні місяці, а це значні кошти. Наскільки скоротять кількість працівників апарату, вирішуємо. Розрахунок буде на якість кадрів. Не виключено, створимо нові управління, щоб максимально забрати повноваження від обласної адміністрації. Не думаю, що це буде за рахунок нових кадрів. Людей буде менше, але вони працюватимуть якісніше.

Зараз ви читаєте новину «Треба зменшувати штат облдержадміністрацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути