Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 00:40

Трамп призначив нового радника з нацбезпеки

Автор: REUTERS
  Радник президента США Джон ­Болтон виступає за посилення санкцій проти РФ і надання Україні військового озброєння
Радник президента США Джон ­Болтон виступає за посилення санкцій проти РФ і надання Україні військового озброєння

Колишній посол США в ООН 69-річний Джон Болтон стане радником президента Дональда Трампа з питань національної безпеки замість звільненого Герберта Макмастера. Це буде третя заміна на цій посаді за останні 14 місяців.

— Від 2014-го Болтон послідовно критикує Російську Федерацію, — говорить аналітик Інституту світової політики Микола Белесков, 24 роки. — Наполягає, що треба застосовувати жорсткі методи проти Москви й допомагати Україні. Можна очікувати розширення допомоги у військовій сфері. Він не є прихильником діалогу. Вимагає різких кроків, щоб змусити Росію змінити позицію. Наміри можуть бути гарними, проте наслідки — поганими. Не впевнений, що українці хотіли б, щоб протистояння США з РФ вийшло з-під контролю, а ареною їхньої боротьби стала Україна.

Недавно призначені урядовці США виступають за активні дії проти Ірану, Китаю й Північної Кореї. Це може втягнути Вашингтон у прямі конфлікти з цими країнами. Як наслідок, Штатам буде не до України.

Джона Болтона скептично сприймають колеги з Республіканської партії. Він розсварився з багатьма в адміністрації президента за часів Джорджа Буша-молодшого. Міг стати радником Трампа з питань безпеки та оборони, коли той тільки прийшов до влади. Однак новообраному президентові порадили не призначати Болтона.

Зараз ви читаєте новину «Трамп призначив нового радника з нацбезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути