Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2011 09:18

"Тимошенко не хоче віддавати свої голоси Яценюку"

Автор: фото: Олег Роменовський
  Сергій Гайдай: ”Дві мафії посварилися, одна посадила іншу. Це несправедливо, бо сидіти мають обидві”
Сергій Гайдай: ”Дві мафії посварилися, одна посадила іншу. Це несправедливо, бо сидіти мають обидві”

— Заклики до об'єднання опозиції ми вже чули від Арсенія Яценюка, Анатолія Гриценка, Валентина Наливайченка й інших, — каже політтехнолог Сергій Гайдай, 46 років. — Лише "Свобода" Олега Тягнибока не робить на цьому акцент. У неї інша стилістика — агресивна.

Як люди сприймуть заклик Тимошенко до опозиціонерів?

— У суспільстві нема запиту на об'єднання опозиції. Від того, що кілька політиків стануть однією силою, у житті простого українця нічого не зміниться. На виборах 2002-го було велике об'єднання — блок "Наша Україна". Але виборці голосували не за нього, а за нового лідера, яким бачили Віктора Ющенка. Якщо додати чотири нулі, одиниці все одно не буде.

У суспільства інше запитання: чому Тимошенко не виконала своїх обіцянок? Де справедливість для всіх? Де "Український прорив"? Де професійна армія?

Тимошенко назвала вибори поєдинком "Україна проти мафії".

— Із нинішніх опозиційних політиків ніхто не має права на таке гасло, бо вони теж є мафією. Зараз бачимо, як дві мафії посварилися, одна посадила іншу. Це несправедливо, бо сидіти мають обидві.

Річ не в закликах, а в реальних діях. Кредит довіри до Юлії Тимошенко вичерпався. Близько 14 відсотків голосуватимуть за неї завжди, що б вона не робила. Але наростити рейтинг гаслами, заявами, діями нема можливості. Хоч із Тимошенко нині поводяться набагато брутальніше, ніж за часів Кучми, її популярність не росте.

Яка технологія може їй допомогти?

— Політиком людину робить не технологія, а реальні справи, вчинки, історія життя. Тимошенко вже зробила свою гру всіма попередніми діями при владі.

Вона пропонує очолити виборчий список людині рівня Ліни Костенко. Це може спрацювати?

— Виборці дорослішають із кожною кампанією. Партії вже включали у свої списки відомих артистів, письменників. Тепер люди розуміють, що це — обман. Бо ні Святослав Вакарчук, ні Руслана Лижичко нічого не зроблять у парламенті. Їм краще залишитися співаками. Зрештою, вони самі це зрозуміли і вийшли з депутатства.

"Фронт змін" може узгодити з "Батьківщиною" списки висуванців у мажоритарних округах?

— Арсеній Яценюк добре розуміє: якщо Тимошенко засуджена й не бере участі у виборах, у нього є шанс відібрати у неї максимальну кількість голосів. Тому він закликатиме голосувати за свою політсилу, кажучи при цьому, що вся команда Тимошенко з ним. Може пообіцяти, що зробить усе, щоб її потім випустили. Це дасть йому конкретний виграш.

Тимошенко не хоче віддавати свої голоси Яценюку, бо завжди недолюблювала його. Тому каже про компромісну нейтральну партію: нехай люди голосують за якусь аморфну третю силу, аби тільки не за "Фронт змін".

Тобто політики не домовляться?

— Треба керуватися великими суспільними інтересами. Їх нема в Тимошенко, Яценюка та інших.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко не хоче віддавати свої голоси Яценюку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути