четвер, 12 серпня 2010 18:56

"Тігіпко розповів про шляхи подолання економічних проблем"

Держава потребує термінової модернізації економіки. Інакше повторить шлях уражених кризою Греції, Румунії й Угорщини. Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, лідер партії "Сильна Україна".

— Фінансовій стабільності держави зараз найбільше загрожує стрімке зростання зовнішнього боргу, а також дефіцитні бюджети Пенсійного фонду та НАК "Нафтогаз України", — каже віце-прем'єр. Одними із першочергових антикризових заходів він бачить поступове збільшення пенсійного віку для жінок, обмеження розміру максимальних пенсій і збільшення трудового стажу.

Заяви віце-прем'єра спрямовані до ліберально-зорієнтованого електорату, вважає політолог Михайло Погребинський:

— В Україні достатньо людей, які розуміють: в умовах економічної кризи не обійтися без підвищення тарифів, без субсидування малозабезпечених верств населення, без залучення кредитів від Міжнародного валютного фонду, без проведення непопулярних реформ у соціальній сфері, зокрема підвищення пенсійного стажу і терміну виходу жінок на заслужений відпочинок. Сергій Тігіпко дійшов висновку, що ховатися за популістськими запевненнями "у країні все гаразд" — неправильна позиція. Тому він говорить про проблеми з послідовної ліберальної позиції. І це дає йому шанс на політичне майбутнє. Цю нішу в Україні тривалий час так ніхто і не зайняв, бо відкрито говорити про шляхи подолання економічних проблем політики боялися. Електоральна підтримка Сергія Тігіпка зараз на рівні 15% — це чудовий завдаток на майбутнє.

Зараз ви читаєте новину «"Тігіпко розповів про шляхи подолання економічних проблем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути