середа, 01 грудня 2010 02:30

Тарифи за інтернет удвічі вищі за європейські

 

Середня швидкість виходу українських користувачів у мережу становить 2,28 Мб/с. За цим показником Україна на 27-му місці у світі.

Лідирують у цьому рейтингу Південна Корея, Гонконг, Японія.

— Нам є куди рости. За третиною населення, яке користується інтернетом, дуже швидко слідує ще половина, бо люди починають розуміти переваги мережі, — каже Юрій Пероганич, 49 років, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України.

Головна заслуга у швидкому розвитку інтернету належить бізнесу, що прокладає кабелі й бореться за споживача. Подальше зростання кількості абонентів відбуватиметься за умови невтручання держави. Вдалося відбитися від закону, за яким на провайдера хотіли покласти відповідальність за інформацію. Це все одно що телефонна станція відповідала б за зміст розмов по телефону.

"Укртелеком" послугою "Ого" провів інтернет навіть у віддалені села. Однак через застарілість телефонних станцій швидкість підключення низька. Альтернатива — мобільний інтернет — досі дорога. Тарифи в нас удвічі вищі за європейські. Держава утримує монополію на канали зв'язку. Значно більша швидкість інтернету в Румунії чи Чехії зумовлена інвестиціями потужних телекомунікаційних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи за інтернет удвічі вищі за європейські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути