Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2011 09:14

"Суддя або виконує вказівку Януковича і Пшонки, або сяде в тюрму"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Юрій Луценко: ”Тіло, занурене в Партію регіонів, не відповідає за законом”
Юрій Луценко: ”Тіло, занурене в Партію регіонів, не відповідає за законом”

Підсудний колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 46 років, виступив з промовою у Печерському суді столиці. Подаємо її зі скороченнями.

"У жодній кримінальній справі Тимошенко, Луценка, Макаренка-Діденка, Іващенка, Корнійчука слідчі не інкримінують жодної привласненої гривні, жодної особистої користі. Усі кримінальні справи — це тільки особисте тлумачення доцільності службових дій слідчими. Тому боротьба з корупцією — брехня №1 Януковича і Ко.

Друга улюблена пісня трубадурів президента — караємо всіх, незалежно від посад і партійності. Головним аргументом тут виступала справа проти Кучми, яку днями прогнозовано розвалили. Відновлення кримінального переслідування майора Мельниченка, що автоматично перетворює його плівки в "незаконно здобуті докази", ставить хрест на небаченій об'єктивності української Феміди.

Чи посадять тепер нардепа Партії регіонів, екс-генпрокурора Святослава Піскуна за, як виявилося, незаконне закриття справи проти Мельниченка так само, як посадили колишнього міністра Луценка за нібито незаконне продовження оперативно-розшукової справи? Чи посадять екс-міністрів МВС Білоконя і Цушка та діючого Могильова, які підписали сотні рішень про зарахування цивільного стажу підлеглих у міліцейський стаж, аналогічних тому, за яке судять Луценка? Тому рівність усіх перед законом — брехня №2 Януковича і Ко.

"Регіонали" своїх не здають. Не сяде Чечетов із його явкою з повинною про розкрадання десятків мільярдів на посаді голови Фонду держмайна. Не сяде син депутата Верховної Ради від правлячої партії з його явкою з повинною про катування та вбивство бізнес-партнера. Не сяде міністр палива Бойко за вкрадений на закупівлі бурової платформи мільярд. Не сяде міністр оборони за подарований сину президента об'єкт у Балаклавській бухті. Не сяде і друг Партії регіонів Черновецький за розкрадений Київ. Не відповість за мільярдні фінансові афери екс-керівник Нацбанку Стельмах. Не відповідатимуть за десятки убитих людей друзі "регіоналів" — лідери бандугруповань Немсадзе та "Сейлем" із Донбасу та Криму. Для них влада Януковича встановила новий закон Архімеда — "тіло, занурене в Партію регіонів, не відповідає за законом".

В Україні встановили систему "смотрящих" із числа "злодіїв у законі", які рекетують бізнес і бюджет країни. Піраміду цієї злочинної діяльності з мільярдними прибутками очолює наближений до президента кримінальний авторитет Юрій Єнакієвський, який у 1990-х координував діяльність єнакієвського злочинного угруповання.

Ті, хто відслідковує так звану українську судову реформу, чітко розуміють: Янукович не подолав корупцію в судах, він її взяв під особистий контроль.

Схема проста — як тільки хтось починає гучно протестувати проти беззаконня та корупції влади на чолі з президентом, його оточення дає сигнал кумові президента генпрокурору Пшонці порушити кримінальну справу проти небезпечного опонента. Якість доказів і навіть їх відсутність нікого не хвилює. Адже вищою судовою інстанцією з кримінального судочинства керує рідний брат генпрокурора Пшонки. На сімейній нараді ці керівники узгоджують спільну кандидатуру судді, який має виконати політичне замовлення.

Показово, що у більшості випадків розгляду політично вмотивованих справ суддею багаторазового використання виявляється Вовк. Судячи Луценка, Діденка, Макаренка, Іващенка, Корнійчука, він щохвилини пам'ятає — або виконує вказівку Януковича і Пшонки, або сяде в тюрму. Тому посилання на рішення суду як об'єктивний висновок у справі — це брехня №3 Януковича і Ко.

Ситуація вийшла за критичну межу. Зламати цю межу можна двома шляхами.

Шлях перший — введення суду присяжних як форми реалізації народовладдя, передбаченої Конституцією. Показово, що одним із перших рішень тоталітарного більшовицького режиму стало скасування цих незручних для шулерів від влади судів присяжних.

Шлях другий — за прикладом успішного подолання корупції в Сингапурі, де ввели право апеляційного оскарження в лондонському Королівському суді. При трьох скасованих британською апеляцією замовних рішеннях місцевий суддя-корупціонер звільнявся і йшов під кримінал.

Доступ українцям до справедливості в судах Праги, Варшави та Стокгольма, з моєї точки зору, — адекватна ціна для одужання однієї з найбільших країн Європи".

Зараз ви читаєте новину «"Суддя або виконує вказівку Януковича і Пшонки, або сяде в тюрму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути